In anul 2000 mama mea mi-a vandut partea ei de mostenire in urma efectuarii succesiunii dupa tata.In urma vanzarii eu detin 13/16 parti din casa iar din terenul de 1000mp detin 5/8 parti.Acum as vrea sa vand partea mea ,dar fratele ,care detine restul pe baza certificatului de mostenitor ,nu este de acord .Mama a decedat in urma cu 2 ani.Eu nu pot sa merg sa stau acolo ,deoarece locuiesc la 300 km distanta .Care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmez ,ca totusi sa reusesc sa vand acolo.Am asteptat sa se hotarasca copiii lui sa cumpere dar nu vor. Va multumesc!
Buna seara !Va rog sa imi spuneti daca pot circula cu masina daca are cauciucuri de vara in conditiile in care nu mai este zapada,gheata sau polei ?La Buzau nu a mai nins de ceva vreme si as vrea sa circul totusi cu masina.
Casatoria s-a oficializat in Peru in iunie 2009,in septembrie 2010 au venit in Romania iar pe data de 15 ianuarie 2012 nora a plecat cu copilul in Peru cu acordul sotului.Baiatul meu a plecat la Lima in februarie 2012 iar in luna mai ,dupa ce a ramas fara bani l-a dat afara din casa .(casa mamei ei).
Buna seara! Baiatul meu este casatorit cu o fata din Peru.In urma casatoriei a rezultat un copil.Relatia lor nu a mers,sotia a plecat cu copilul in Peru iar acum vor sa divorteze .Se poate introduce actiunea de divort in Romania?Care sunt pasii de urmat?Multumesc!
Buna seara!Lucrez in sistemul bugetar ca administrator.Am preluat achizitiiIe in SEAP dupa ce colega care se ocupa de acest lucru a intrat in concediu de ingrijirea copilului si acum m-am confruntat cu o problema:am achizitionat de la o firma din Craiova un proiector care a avut in oferta un ecran de proiectie gratis.Dupa ce l-am primit ,din contabilitate mi se spune ca e o ordonanta de urgenta care interzice achizitionarea acestuia.Am sunat la respectiva firma si mi se spune ca nu pot returna produsul deoarece se considera un contract incheiat intre parti din momentul accesarii comenzii in SEAP.Cum pot sa rezolv problema ca sa nu am probleme cu auditul ?Pot returna produsul ,dar cum procedez cu achizitia care apare in SEAP?Va multumesc.!
Buna seara!Lucrez in sistemul bugetar ca administrator.Am preluat achizitiiIe in SEAP dupa ce colega care se ocupa de acest lucru a intrat in concediu de ingrijirea copilului si acum m-am confruntat cu o problema:am achiozitionat de la o firma din Craiova un proiector care a avut in oferta un ecran de proiectie gratis.Dupa ce l-am primit ,din contabilitate mi se spune ca e o ordonanta de urgenta care interzice achizitionarea acestuia.Am sunat la respectiva firma si mi se spune ca nu pot returna produsul deoarece se considera un contract incheiat intre parti din momentul accesarii comenzii in SEAP.Cum pot sa rezolv problema ca sa nu am probleme cu auditul ?Va multumesc.!
Buna seara!!!!!!Am pus de curind o intrebare si raspunsul nu a fost concret.Deci:nora mea este din Peru ,a venit in Romania in septembrie,a obtinut carnet de rezidenta temporara,am si un nepot de 11 luni.Acum ar vrea sa plece la munca pe un vas de croaziera in America ,are viza si asteapta contractul de la companie. INTREBAREA ERA :E POSIBIL SA INTIMPINE GREUTATI LA PLECAREA DE PE AEROPORTUL AMERICAN SPRE ROMANIA?La intrarea in tara stiu ca nu are probleme datorita cartii de rezidenta.Nu stiu care ar fi legislatia in legatura cu intrarea si iesirea din America spre Romania,Ii cere cineva viza de intrare in Romania acolo?Sau e suficient carnetul de rezident?Va multumesc!!!!!!!!!!!!Si astept totusi un raspuns concret.
Buna tuturor!La multi ani pentru noul an! Intrebarea mea ar fi urmatoarea:nora mea este din Peru si este la mine de 4 luni,a obtinut cartea de rezidenta pentru 5 ani si peste vreo 2 luni ar vrea sa plece sa munceasca in America (un contract de 7-8 luni)iar la intoarcerea acasa are nevoie din nou de viza ?Va trebui sa vina din nou acasa la mine pentru ca are si un copil.Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti,unde trebuie sa se adreseze un cetatean strain cu viza temporara,pentru prelungirea acesteia.Mentionez ca este vorba despre nora mea din Peru care are viza pina in februarie.Ce acte trebuie sa depuna?Si pentru copil e valabil acelasi lucru?