Buna tuturor!La multi ani pentru noul an! Intrebarea mea ar fi urmatoarea:nora mea este din Peru si este la mine de 4 luni,a obtinut cartea de rezidenta pentru 5 ani si peste vreo 2 luni ar vrea sa plece sa munceasca in America (un contract de 7-8 luni)iar la intoarcerea acasa are nevoie din nou de viza ?Va trebui sa vina din nou acasa la mine pentru ca are si un copil.Va multumesc!
Buna ziua,
sunt din R. Moldova, casatorita cu cetatean roman, stam in apartamentul socrilor mei impreuna cu ei, am un baietel de 8 luni, sotul meu a intrat in concediu de crestere copil pentru ca la acel moment nu lucram-studenta, dar munceste in continuare la aceeasi societate,eu stau acas cu copilul, de ceva timp sunt abuzata emotional si fizic, socrii mei aproba comportamentul sotului meu, nu am intreprins nimic pentru ca ei imi spun tot timpul ca nu o sa mai vad copilul daca plec sau divortez, ca nici o instanta nu o sa mi-l incredinteze, mai nou mi-au zis ca nu am voie sa ies cu copilul afara fara sa fiu insotita de unul din ei. Nu stiu ce sa fac sau daca au dreptate, daca as reusi sa plec cu copilul ce sanctiuni as atrage?