avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta in familie-mama disperata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta in familie-mama disperata

Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delitata( prea frumos spus),
sunt mamica de 8 luni, sotul meu s-a casatorit cu mine pentru ca eram insarcinata,am crezut ca vom deveni o familie daar nu s-a intamplat acest lucru, stam la socrii mei, sunt abuzata fizic si emotional, socrii aproba comportamentul sotului, nu am facut nimic pana acum pentru ca sunt amenintata ca nu voi mai vedea copilul,ca acesta va ramane la ei,mai nou mi-au fost luate cheile de la casa si mi s-a interzis sa ma ating de copil sau sa ies cu el aafara, nu stiu ce sa fac! cum ar trebui sa procedez ca sa nu gresesc? Daca as reusi sa plec cu copilul la parintii mei as fi acuzata de furt?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:45, 10 Ianuarie 2011
Nu, copilul nu este un bun care sa poata fi furat. Si are tot dreptul sa fie acolo unde este mama lui, iar daca aceasta alege sa plece din domiciliul conjugal fortata de imprejurari, nu ii va putea fi imputat mamei.
Incercati, pe cat posibil pe cale amiabila, sa parasiti domiciliul actual impreuna cu copilul. In caz contrar, veti putea formula o actiune in instanta de judecata, pentru incredintare minor spre crestere si educare. Nicio instanta in tara asta nu va putea sa va tina departe de copilul dvs. atat de mic, inteleg ca e in varsta de 8 luni.
Apelati si la politie, daca aveti dovezi cu privire la abuzul fizic si psihic.
prindeti si dvs un moment si plecati cu tot cu cpoil, nu puteti fi acuzata de nimic.
cereti pe calea ordonantei presidentiale incredintarea copilului catre dvs pe prioada procesului de divort, sa eliminati riscul ca vine si vi-l ia.
introduceti cerere de divort, incredintare copil, pensie de intretinere
(sa nu plecati fara copil de acasa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Divort si tutela anca.patri anca.patri Buna ziua! O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)