avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Activitate andy42b

Activitate andy42b

Acum 5 ani procuratura a deschis un dosar penal ptr abandon de familie . Datorita faptului ca parata locuieste si are rezidenta in Italia nu s-a prezentat ptr. audiere si se sustrage urmariri penale cu toate ca se cunoaste adresa de domiciliu si adresa de la locul de munca . Procuratura refuza sa intocmeasca cererea de audiere prin comisie rogatorie , suma datorata ridicandu-se la 24000 euro . Poate cineva sa-mi spuna daca pot da statul in judecata in aceasta situatie ?
Mentionez ca m-am adresat si am fost in audienta la toate forurile competente dar fara folos .
Cu multumiri .
De 5 ani am o hatarare definitiva ptr abandon de familie in care fosta este obligata la plata unei pensii de intretinere de 400 euro ptr 3 copii minori abandonati . Fosta sotie locuieste in Italia , are domiciliu cunoscut acolo , dar de atatia ani nu au reusit sa o audieze ptr a fi prezentata in fata instantei . Ce trebuie sa fac sa rezolv problema ?
Discuție partaj
Acum 20 ani m-am despartit legal de fosta sotie , nici pana la aceasta data nu am facut partajul locuintei propietate personala dobandita in timpul casatoriei . Se mai poate face partajul dupa atata timp sau ce se intampla in urma decesului acesteia ?Casatorie fara copii.
Răspuns la discuția pensie de intretinere
Bunuri in tara nu are , partaj nu am facut dar nu m-i se pare corect ca institutiile statului sa nu ma ajute in rezolvarea acestei probleme , mai ales ca eu nu am abandonat acesti trei minori si cum pot ma straduiesc sa-i cresc , nefiind o povara ptr bugetul statului .
Sunt in posesia unei hotarari definitive si irevocabille din anul 2009 ptr plata pensie de intretinere de 396 euro ptr trei copii minori care sunt incredintati spre crestere tatalui . Fosta sotie se sustrage urmatii penale declansate de mine fiind rezidenta in Italia . Procuratura a facut o adresa la Interpol spre gasirea acesteia dar de un an de zile nu am nici un rezultat. Suma de recuperat se apropie de 9100 euro si va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta problema , mai ales cand se cunoaste numele celui cu care traieste in concubinaj acolo , orasul de domiciliu si inregistratrea nasterii copilului nascut din relatia cu concubinul . Va multumesc .