avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Sunt in posesia unei hotarari definitive si irevocabille din anul 2009 ptr plata pensie de intretinere de 396 euro ptr trei copii minori care sunt incredintati spre crestere tatalui . Fosta sotie se sustrage urmatii penale declansate de mine fiind rezidenta in Italia . Procuratura a facut o adresa la Interpol spre gasirea acesteia dar de un an de zile nu am nici un rezultat. Suma de recuperat se apropie de 9100 euro si va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta problema , mai ales cand se cunoaste numele celui cu care traieste in concubinaj acolo , orasul de domiciliu si inregistratrea nasterii copilului nascut din relatia cu concubinul . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:12, 13 Octombrie 2010
mai mult decat sa va interesati din cand in cand, la procuratura despre stadiul cercetarii, nu cred ca aveti ce face.
bunuri in romania nu mai are? partaj ati facut?
Bunuri in tara nu are , partaj nu am facut dar nu m-i se pare corect ca institutiile statului sa nu ma ajute in rezolvarea acestei probleme , mai ales ca eu nu am abandonat acesti trei minori si cum pot ma straduiesc sa-i cresc , nefiind o povara ptr bugetul statului .
Faptul ca dv cunoasteti numele celui cu care traieste in concubinaj acolo si adresa lui, nu are nici o relevanta in cazul dv.
Faceti demersuri in vederea aflarii locului de munca al fostei sotii, studiati cauza Dinu vs Romania si urmati pasii de acolo in vederea punerii in executare silita a hotararii in Italia. Daca aceasta mai are inca un copil, este indreptatita sa ceara reducerea pensiei de intretinere pe care o datoreaza celorlalti trei aflati la dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o semnatura din partea tatalui copiilor mei pentru alocatie in italia? marsala00 marsala00 Bunaseara! Am o intrebare ptr orice avocat este disponibil sami raspunda: Am 2 copii,sunt divortata de tatal copiilor. Copii sunt cu mine, traiesc impreuna ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 8 ani ! luana30 luana30 Buna ziua ! Va rog daca se poate sa imi dati si mie o informatie ,privind neplata pensiei alimentare de 8 ani (nu a platit niciodata),a fostului meu sot ... (vezi toată discuția)