avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate isopal

Activitate isopal

gasiti raspuns la intrebarea dvs. la adresa:[ link extern ]
Răspuns la discuția cont 609 si 709
Ce trebuie sa sti despre telefonul tau...

1.Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii).Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate...  Incearca!

2.Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii derezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului.Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare derezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti puitelefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-ofolosesti si alta data.

4. Ce poti face daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei,iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.Trebuie sa afli seria telefonului tau... 
Pentru aceasta tasteaza  *#06# , fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul,dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Răspuns la discuția executare pentru penalitati
OUG 39/2010, aduce modificari esentiale in ceea ce priveste calculul majorarilor de intarziere pentru neplata la scadenta a creantelor, in sensul ca se modifica nivelul cotei de majorare de la 0,1% /zi, in nivel al dobânzii de întârziere de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere si se introduce o noua sanctiune printr-o penalitate de 5 respectiv 15% pentru intarzieri mai mari de 30 respectiv 60 de zile.