avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cont 609 si 709
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cont 609 si 709

Am o societate care primeste facturi de discount din multe motive-depasire target,bonusuri de volum,bonusuri de plata cash,etc.Problema mea este ca pe toate se specifica discount sau reduceri comerciale- fara a se specifica produsele.Cum pot face distinctia astfel incat sa fac corect incadrarea in contul 767 sau 609?Cat de gresit este daca aceste discounturi le-am trecut pe 767?Precizez ca este vorba de facturi intocmite separat de cele de marfa.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 17:12, 16 Decembrie 2010
Trebuie sa le departajati,intrucat ct 609(discaunturi primite) va influenteaza cifra de afaceri in plus.Discaunturile financiare-sconturile- le primiti daca platiti in avans o marfa, ceea ce cu siguranta stiti prin extrasele de cont raportat la conditiile comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura cu discount zaira_simona zaira_simona Lucrez la o firma care comercializeaza ciment.Plata se face in avans,iar in momentul primirii marfurilor pe factura este inclus un discount pt plata in ... (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Contul 767? denisa2011 denisa2011 buna seara, am o factura de discount de la un furnizor, trec 767 cu minus?? (vezi toată discuția)