avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate imlaurentiu

Activitate imlaurentiu

Răspuns la discuția dreptul asupra unui bun ingropat
Totusi eu nu vad de ce s-ar incadra la al. 3 pentru ca nu a fost stabilit de nimeni ca acele bunuri ar fi bunuri mobile culturale , nu sunt descoperite fortuit sau ca urmare a unei cercetari arheologice si nici nu fac obiectul proprietatii publice...
Buna ziua!

Va cer si eu sfatul in privinta unei probleme pe care o am. De curand mi-a fost retrocedat un teren care a apartinut tatalui meu si fusese confiscat de comunisti. In acest teren au ramas ingropate niste bunuri de valoare de care am cunostinta si pe care vreau sa le scot. In baza Noului Cod Civil, art. 946 al 2 , eu am dreptul de proprietate asupra obiectelor ingropate in terenul meu, eu fiind si descoperitor si proprietar al terenului. In acest sens am facut demersurile la primarie , pentru a obtine autorizatia de constructie pentru sapatura si am obtinut autorizatia. Problema e ca terenul se afla in zona de protectie al unui muzeu si de la Directia Judeteana de Cultura mi s-a impus supravegherea arheologica a sapaturi, conform O.G. 43/2000 si a completarilor ulterioare conform art. 9 din O.M.C.C. nr. 2518/2007. Supravegherea arheologica conform legii si a discutiilor avute cu arheologii de la Muzeul Judetean presupune ridicarea tuturor bunurilor arheologice descoperite si predarea lor muzeului, insemnand ridicarea tuturor bunurilor de valoare aflate in teren , pe care eu incerc sa le recuperez.

Credeti ca pot gasi vreo cale pentru a intra in posesia bunurilor sau macar daca am dreptul la un procent din valoarea lor ca si despagubiri ?

Va multumesc!

Răspuns la discuția retrocedari
legea 10/2001 Art. 11.
(2) În cazul în care construcţiile expropriate au fost demolate parţial sau total, dar nu s-au executat lucrările pentru care s-a dispus exproprierea, terenul liber se restituie în natură cu construcţiile rămase, iar pentru construcţiile demolate măsurile reparatorii se stabilesc în echivalent. Dacă persoana îndreptăţită a primit o despăgubire, restituirea în natură este condiţionată de rambursarea diferenţei dintre valoarea despăgubirii primite şi valoarea construcţiilor demolate aşa cum a fost calculată în documentaţia de stabilire a despăgubirilor, actualizată cu coeficientul de actualizare stabilit conform legislaţiei în vigoare.
Răspuns la discuția retrocedari
Puteti sa imi spuneti unde trebuie sa cer rstituirea pe legea 10/2001 pentru despagubiri ?
Răspuns la discuția retrocedari
Procesul nu l-am pierdut niciodata pe motiv ca nu am dreptul la despagubiri , motivele invocate au fost fie ca prin teren trec diferite conducte,ceea ce nu e adevarat sau ca ar fi domeniu public ceea ce iar nu e adevarat, ei neprezentand nici o proba care sa sustina aceste lucruri.
Discuție retrocedari
Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire modica. Am cerut,dupa revolutie, retrocedarea terenului dar primaria nu a fost de acord. Ne-am judecat cu primaria in toate instantele din tara si am pierdut de fiecare data . Ultimul proces a fost acum 3 ani la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intrebarea mea este : pot acum sa mai fac recurs la CEDO sau ce as putea face pentru a primi despagubiri materiale? De fiecare data am cerut retrocedarea terenului pentru ca nu este ocupat . Va multumesc!