avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedari

Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire modica. Am cerut,dupa revolutie, retrocedarea terenului dar primaria nu a fost de acord. Ne-am judecat cu primaria in toate instantele din tara si am pierdut de fiecare data . Ultimul proces a fost acum 3 ani la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intrebarea mea este : pot acum sa mai fac recurs la CEDO sau ce as putea face pentru a primi despagubiri materiale? De fiecare data am cerut retrocedarea terenului pentru ca nu este ocupat . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:38, 13 Octombrie 2010
Buna seara !
Din moment ce ati primit despagubiri la vremea respectiva ptr. imobile , nu vad posibilitatea obtinerii unei decizii favorabile ....
nu cred ca aveti sansa de a castiga undeva, deoarece spuneti ca ati primit despagubiri , chiar daca acestea au fost modeste.inainte proprietarii primeau numai 250 mp. restul era teren in folosinta, era al statului.
Procesul nu l-am pierdut niciodata pe motiv ca nu am dreptul la despagubiri , motivele invocate au fost fie ca prin teren trec diferite conducte,ceea ce nu e adevarat sau ca ar fi domeniu public ceea ce iar nu e adevarat, ei neprezentand nici o proba care sa sustina aceste lucruri.
Trebuia sa cereti restituirea pe Legea 10/2001.
Daca v-a respins restituriea in natura veti primi despagubiri.
Plangere la CEDO se poate face in termen de 6 luni de cand
a ramas irevocabila hotararea atacata.
Puteti sa imi spuneti unde trebuie sa cer rstituirea pe legea 10/2001 pentru despagubiri ?

Alte discuții în legătură

Casa expropriata in 1960 pentru constructie blocuri - ce se mai poate face? callingcard callingcard Foarte tirziu mi-am dat seama de asta. Familiei mele i-a fost expropriata o casa in 1953, pentru constructia unor blocuri. In Braila, Blvd. Karl Marx la ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 Basil Basil Recent am aflat de pronuntarea TMB prin care este aprobata cererea mea de obtinere a despagubirilor pentru casa parintilor care a fost demolata in anul 1982 ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubire, legea 10/2001 adipar adipar Am depus in 2001 la prefectura Mun.Bucuresti dosarul prin care ceream despagubire pentru un teren expropriat in baza Decretului Consiliului de Stat nr.39/1973. ... (vezi toată discuția)