avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare despagubiri conform Legii 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare despagubiri conform Legii 10/2001

Buna seara. Am inteles ca daca am o hotarare judecatoreasca drfinitiva si irevicabila in favoarea mea (referitor la legra 10/2001), ar exista posibilitatea ca acordarea despagubirilor sa se poata face preferentiat (persoana cu varsta inaintatea, bolnava, etc.). Imi poate spune cineva daca este adevarat, si daca da, cum s-ar puyea proceda in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 20:20, 5 Februarie 2010
sa inteleg ca ati pierdut imobilul cumparat in baza legii 112?
atunci trebuie sa va recuperati banii de la ministerul finantelor, prin actiune in instanta in pretentii. o sa va dau un mesaj privat sa va explic.
mai intai trebui sa ziceti dvs mai detaliat.

av.m.vasilescu
Asa prevede legea, dar nu se respecta! Nu conteaza ca persoana, care este si in varsta si bolnava, este indreptatita sa primeasca acele despagubiri stabilite de instanta de judecata, nu se acorda intaietate si nu sunt bani. Asa se scuza ANPR prin functionarii sai.
Da, ce sa le pese lor de oameni in varsta sau care pot muri azi, sau care au murit deja, cum e cazul bunicii mele...
Ma scuzati, nu pot raspunde dar am si eu o intrebare...
Bunica mea a depus Notificare prin executor judecatoresc, in baza Legii 10/2001, in anul 2001, la AVAS (fostul APAPS). Casa si terenul dansei au fost expropriate in 1979, prin Decret a lui Ceausescu,(nepublicat in Buletinul oficial)- pentru o intreprindere de stat (cariera piatra). Proprietatea bunicii se afla chiar langa aceasta si ei voiau sa se extinda. Casa a fost demolata si Intrep. a ocupat intreg terenul, atunci, in 1979. Terenul se afla si acum integral, in proprietatea lor- ( e o rampa betonata pe teren, proprietate a societatii succesoare, fosta cu capital de stat, privatizata de AVAS).
Noi, mostenitorii am primit azi, 05.02.2010 Decizia de la AVAS (din 11.12.2001, depusa Notificarea!!!) Intre timp ne-au mai cerut certificatul de mostenitor, dupa moartea bunicii, etc...
Dar ceea ce nu inteleg, s-a dat Decizia pentru acordarea de masuri reparatorii, doar pentru teren, AVAS-ul declinandu-si competenta de solutionare pentru constructia expropriata si demolata, catre Primaria comunei.
Ori cf art 11, alin 4 din Legea 10/2001, eu am inteles ca trebuia sa primim despagubiri pentru intreg imobilul - constructii si teren..
Cum e corect? Am inteles eu gresit legea, ne pot trimite la Primarie, pentru cladirea demolata, in acest caz???(declinandu-si competenta!!!) De ce, dupa atatia ani s-au gandit ca nu e de competenta lor si sa mai asteptam!!!... se trimite probabil inapoi la Primarie??, care isi va declina si ea competenta???.. si ...poate murim si noi, mostenitorii...
Va rog un raspuns.
1.Ce sa facem?? Avem o baza legala sa contestam Decizia AVAS in Instanta? Avem termen 30 zile...
2.Sau... Daca nu contestam si dam declaratie pe raspundere proprie, in acest sens, cum ne cere AVAS, pt a inainta Dosarul la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, aceasta Comisie calculeaza despagubirile si pentru casa demolata??? Sau doar pt terenul din Decizie??? Si apoi retrimit dosarul la primarie, sau cum procedeaza ei??? Dupa ce trimit Dosarul la primarie se va da o alta Decizie, iar dupa vreo 10ani???
Dati-mi un sfat, va rog! Ce se poate face in cazul atator nedreptati, care se repeta la infinit, dar doar pentru cei care suntem oameni simpli... pentru altii s-a rezolvat demult si despagubiri de milioane euro, nu asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare imobil nationalizat ( pe legea 10) manud manud Ce date are trebui sa contina un formular de renuntare a unui mostenitor in cazul retrocedarii unui imobil nationalizat? (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune gorjeanul gorjeanul Tatal nostru a decedat acum 5 ani .Unde putem sa facem taxa de succesiune ,cat costa (estimativ ) ? Nu exista bunuri mobile sau imobile ramase dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)