avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Recent am aflat de pronuntarea TMB prin care este aprobata cererea mea de obtinere a despagubirilor pentru casa parintilor care a fost demolata in anul 1982 dar numai pentru terenul casei nu si pentru constructie. Inca nu a fost redactata Hot Jud dar va intreb care ar putea fi motivele unui astfel de demers al tribunalului.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Basil , utilizator 09:42, 11 Noiembrie 2009
E greu sa ne dam noi cu presupusul, fara sa stim ce s-a intamplat acolo; insa, e posibil sa nu fi depus suficiente documente pentru constructie, astfel incat instanta sa se poata pronunta asupra cuantumului sau a dreptului de a primi despagubiri.
Eu am banuit ca este vorba despre modificarea legii asa cum ne informeaza Asociatia Proprietarilor Abuziv Depopsedati ([ link extern ] :
"NOUA LEGE NU ACORDA DESPAGUBIRI BANESTI PENTRU INTREAGA PROPRIETATE NATIONALIZATA.!!!
NU VA LASATI PACALITI.!!! NOUA LEGE, RENATIONALIZEAZA PROPRIETATILE IAR DESPAGUBIRILE RAMAN LA FONDUL PROPRIETATEA IN MARE MASURA".
Demersul meu a avut in vedere ca sunteti la curent cu aceasta modificare.
Rrespectuoase multumiri pentru colaborare.

Sper sa nu gresesc , dar din cate stiu la momentul demolarii proprietarii primeau o despagubire pentru constructie , nu primeau nimic pentru teren .
Da, asa se proceda. Familia mea a primit in 1987 despagubire pentru imobilul demolat, dar nu si pentru teren. Am facut in 2001 notificare in baza Legii 10/2001 pentru despagubiri referitoare la teren, deoarece pe el s-a construit, dar astept si acum sa se rezolve dosarul...
Da, aveti dreptate dar la data respectiva despagubirea era doar o suma de batjocura.
In cazul nostru, am primit 17.000 lei adica salariul unui inginer pe 3 luni pentru o locuinta situata in zona Vitan si care se compunea din 3 camere, bucatarie, magazie, terasa, 2 sobe teracota, acoperis din tabla, gard de imprejmuire din scandura (cca. 20 metri), bransament pentru curent electric, fantana proprie, curte cu pomi fructiferi, etc.
La toate acestea se pune si problema lipsirii de folosinta neingradita a bunului din patrimoniul familiei.
Legea nr. 10/2001 prevede chiar reevaluarea imobilelor si achitarea diferentei dintre suma primita si suma calculata dupa reevaluare.
In momentul cand voi primi hotararea va voi pune la dispozitie si motivarea tribunalului.
Va multumesc pentru interesul manifestat de dvs.

Alte discuții în legătură

Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil si teren legea 10 nerezolvata ! CT12VVV CT12VVV Buna ziua in primul rand ! Sunt posesorul unui dosar de retrocedare pe legea 10, mai precis o casa demolata a bunicilor , plus terenul aferent imobilului de ... (vezi toată discuția)
Refuz plata despagubiri anrp GeorgeMitea GeorgeMitea Buna ziua, Am primit de la Tribunalul Bucuresti respingerea contestatiei prin care ANRP a dispus neplata despagubirilor in baza legii 10/2001 pentru o ... (vezi toată discuția)