avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare imobil si teren legea 10 nerezolvata !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare imobil si teren legea 10 nerezolvata !

Buna ziua in primul rand ! Sunt posesorul unui dosar de retrocedare pe legea 10, mai precis o casa demolata a bunicilor , plus terenul aferent imobilului de aprox 300mp in centrul constantei ! dosarul se afla in birourile primariei si de aproximativ 9 ani de zile este plimbat dintr-un birou in altul fara a se rezolva nimic ! Precizez faptul ca dosarul este complet cu actele de proprietate ale imobilului in original , notificarea facuta , totul evaluat , fapt confirmat de catre primarie ca dosarul este absolut complet ! In urma numeroaselor adrese facute catre primarie mi s-a confirmat ultima data ca terenul va fi inaintat directiei patrimoniu si ulterior i se vor face masuratorile cadastrale , o noua evaluare, dupa care va fi trimis comisiei constituite in baza legii 10 , dosarul urmand a fi analizat si solutionat printr-o decizie motivata asupra cererii mele si anume teren in echivalent intrucat imobilul si terenul nu mai pot fi restituite in natura ! Problema este ca primaria afiseaza tot timpul ca nu are absolut nici un teren in patrimoniul ei fapt pentru care nu pot fi despagubit ! In masura in care aveti timp la dispozitie astept un raspuns la intrebarea : care sunt sansele de a obtine retrocedarea in instanta si care ar fi durata pana la obtinerea terenului cerut in echivalent !? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CT12VVV , utilizator 14:14, 21 Februarie 2012
Un prim pas pe care ar trebui sa-l faceti este sa chemati Primaria Constantei in judecata! Fiind primar Mazare Radu... se pot presupune fel de fel de suspiciuni!
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti mai multe alternative:
-fie chemati Primaria in judecata , asta in ipoteza in care sunteti dispus la cheltuieli cu avocat si executare...plus ca va trebuie un avocat bun care sa se intereseze de dosar nu sa fie doar cu numele si sa-si trimita stagiarii ca el e prea ocupat sau are interese locale...:D
- vindeti drepturile litigioase cuiva interesat, caz in care obtineti repede dar mult mai putini bani

Succes!
revin dupa o lunga perioada si va spun ca in dosar am optat pentru despagubiri in echivalent .... insa bineinteles ca in Constanta NU mai sunt terenuri ... in atare situatie m-am hotarat sa actionez in judecata Primaria .... acum intrebarea mea este : daca solicit teren in continuare si ei sustin ca nu au teren ce se intampla ? si o alta intrebare : daca optez pentru despagubiri cu echivalent in bani banuiesc ca ma vor directiona catre ANRP ... cat timp dureaza pana se obtin acele sume de la ANRP ? si nu as dori sa mi se dea actiuni la fondul proprietatea .... suma evaluata este la 2 miliarde 300 milioane lei vechi , evaluare facuta in anul 2001 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati! imeime imeime Am un teren de 0.88 ha si incerc sa intru in posesia lui de mai bine de 20 ani. Am facut toate demersurile necesare si in termenele legale toti acesti ani, ... (vezi toată discuția)
Intrebare retrocedare AdrianaLungu58 AdrianaLungu58 Sunt posesoarea unei suprafate de 700 mp intravilan (cf. unei notificari pe legea nr. 10), notificarea a fost facuta in anul 2001. M-am judecat cu Prefectura ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate arhitectool arhitectool Buna ziua, Tatal meu a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren care a apartinut bunicilor mei (parintilor sai), imobil de pe care ... (vezi toată discuția)