avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati!

Am un teren de 0.88 ha si incerc sa intru in posesia lui de mai bine de 20 ani.
Am facut toate demersurile necesare si in termenele legale toti acesti ani, in zadar!
Am adeverinta care atesta dreptul de proprietate emisa de primarie inca din 31-10-1991 dar nu am fost pus in posesie nici pana in ziua de aztazi.
Acum sunt plimbat pe la nu-stiu-ce institutii pt. despagubire pe motiv ca nu mai exista teren si mi s-a oferit o suma de tot rasul (4700 ron) de catre un evaluator in conditiile in care terenul, inca de la data primei solicitari, este intraviran (cand a fost confiscat era extraviran!).
Doresc sa dau in judecata primaria pentru a-mi plati contravaloarea terenului + despagubiri / daune!
Nu vreau nici despagubirea lor de bateie-de-joc nici teren in alta localitate!
Se poate proceda astfel?
Cum se poate proceda sa-mi obtin recunoasterea drepturilor de la cei care nu si-au facut datoria sau mai rau, au incalcat legile ?
Pt astfel de procese se plateste taxa de timbru sau exista scutire?
Unde se judeca un astfel de proces (judecatorie sau tribunal)?
Cum ar trebui formulata o astfel de cerere?
Se poate o reprezentare din oficiu sau cu plata dupa?

multumesc !
Cel mai recent răspuns: imeime , utilizator 18:46, 14 Iunie 2011
1. despagubirea nu o stabileste/plateste primaria ci ANRP-ul, unde trebuie trimis dosarul dvs.
2. introduceti o actiune la a carei raza de competenta este situata localitatea unde se afla terenul, prin care sa solicitati restituirea in natura a terenului respectiv. Actiunea va avea ca si parati comisia locala si judeteana de fond funciar si este scutita de taxa de timbru.
Problema este ca, dupa cate povestiti, dosarul ar fi ajuns deja la ANRP, ceea ce indica faptul ca perioada in care puteati contesta decizia comisiei locale, de a va acorda despagubiri, a cam trecut (in termen de 10 zile de la propunerea comisiei locale privind acordarea de despagubiri trebuia sa faceti contestatie adresata comisiei judetene; daca nici hotararea acestei comisii nu va multumea, o puteati ataca in instanta in 30 de zile de la comunicare).
Kyandra a scris:

1. despagubirea nu o stabileste/plateste primaria ci ANRP-ul, unde trebuie trimis dosarul dvs.


ok, nu m-am facut inteles bine !
eu nu doresc sa-mi plateasca primaria despagubirea aia a lor! eu doresc sa dau in judecata primaria pentru daune-interes pt. faptul ca nu m-a pus in posesie pe vremea cand existau terenuri libere. deci sa-mi plateasca valoarea terenului din ziua de azi daca eram pus in posesie si l-as fi vandut + despagubiri sau daune-interes pt. acesti 20 de ani pierduti prin nefolosirea bunului meu.
cam asta era sensul intrebarii mele!
deci, cineva se face vinovat de faptul ca nu am fost pus in posesie incepand din anul 1991 de cand am adeverinta care confirma si atesta (asa scrie in ea !) dreptul de proprietate reconstituit asupra carerii de retrocedare si nu cred eu ca nu mai erau terenuri chiar dinaintea (sau de la inceputul) retrocedarilor !...
ms!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
imeime, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului-contestatie in anulare cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)