avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisia Locala evita retrocedarea terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisia Locala evita retrocedarea terenului

Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins cererea, motivand ca nu exista terenuri disponibile in patrimoniul local si in acelasi timp au contestat calitatea de mostenitori a acestora. Dupa cateva procese intre socrii mei si Comisia Locala a Fondului Funciar si Comisia Judeteana a Fondului Funciar, acestora li s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafata de 4700 mp. La dosar exista si o expertiza tehnica de evaluare ceruta de Instanta asupra unui numar de 14 terenuri din zona orasului, acestea fiind fara titlu de proprietate sau concesionate. Ultima sentinta a Instantei Bacau obliga Primaria Onesti la reconstituirea proprietatii in baza terenurilor mentionate in raportul de expertiza sau (in cazul in care acest lucru nu este posibil) la plata de despagubiri. Ca urmare a deciziei judecatoresti, socrii au inaintat o cerere Primariei pentru inapoierea terenului, insa raspunsul acesteia a fost ca nu exista teren diponibil in patrimoniul acesteia, drept urmare vor inainta dosarul pentru despagubire prin actiuni la Fondul Proprietatea. Socrii nu doresc decat teren (chiar si in sentinta Trinunalului Bacau este notificata reaua intentie a Comisiei Locale a Fondului Funciar deoarece aceasta dispune de rezerve de terenuri din care se poate face retrocedarea) sau contravaloarea acestuia in bani.
Este posibil ca Primaria sa nu respecte sentinta judecatoreasca si sa se ajunga la despagubire prin Fondul Proprietatea?
Care sunt metodele prin care socrii ar putea obliga Primaria sa faca demersurile pentru indeplinirea sentintei judecatoresti si sa capete ori teren ori contravaluarea acestuia in bani?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:51, 27 Martie 2010
Initiati actiune pentru obligatia de a face , cu plata de daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere . Luati legatura cu un avocat .
Actiune in instanta in contradictoriu cu primaria si cu ministerul finantelor!B-) Cu 2 capete de cerere:
-- obligatia de a face - de a da dispozitia de despagubire
-- plata despagubirilor in numerar
B-)
ce inseamna "obligatia de a face", in conditiile in care socrii au - investitura de formula executorie - ? este aceasta suficienta?
adica sa fie obligati sa respecte hotararea judecatoreasca asa cum a fost ea data.. in caz contrar vor fi pusi in situatia de a plati daune cominatorii asa cum a zis domnul consilier, pe fikecare zi de intarziere.. tot avocatul care va castigat procesul ar trebui sa il angajati in continuare.. va sti el ce sa faca
problema este ca avocatul care a castigat procesul a devenit intre timp judecator si nu mai poate pleda.

Alte discuții în legătură

Comisia locala evita retrocedarea terenului-contestatie in anulare cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de punere in posesie de la validarea retrocedarii? Balaurul Balaurul Buna ziua, Rog două răspunsuri legate de retrocedarea forestieră. Mai intîi un mic INFO In data de [b]11 Mai 2010 [/b]Comisia locala mă ... (vezi toată discuția)