Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins cererea, motivand ca nu exista terenuri disponibile in patrimoniul local si in acelasi timp au contestat calitatea de mostenitori a acestora. Dupa cateva procese intre socrii mei si Comisia Locala a Fondului Funciar si Comisia Judeteana a Fondului Funciar, acestora li s-a recunoscut dreptul de proprietate pentru suprafata de 4700 mp. La dosar exista si o expertiza tehnica de evaluare ceruta de Instanta asupra unui numar de 14 terenuri din zona orasului, acestea fiind fara titlu de proprietate sau concesionate. Ultima sentinta a Instantei Bacau obliga Primaria Onesti la reconstituirea proprietatii in baza terenurilor mentionate in raportul de expertiza sau (in cazul in care acest lucru nu este posibil) la plata de despagubiri. Ca urmare a deciziei judecatoresti, socrii au inaintat o cerere Primariei pentru inapoierea terenului, insa raspunsul acesteia a fost ca nu exista teren diponibil in patrimoniul acesteia, drept urmare vor inainta dosarul pentru despagubire prin actiuni la Fondul Proprietatea. Socrii nu doresc decat teren (chiar si in sentinta Trinunalului Bacau este notificata reaua intentie a Comisiei Locale a Fondului Funciar deoarece aceasta dispune de rezerve de terenuri din care se poate face retrocedarea) sau contravaloarea acestuia in bani.
Astazi socrii au primit citatie la proces (la Tribunalul Bacau) in calitate de intimati, cu Comisia Locala Onesti in calitate de contestatar al Recursului cu contestatie in anulare.
Este doar o incercare de tergiversare sau chiar au posibilitatea de a anula hotararea irevocabila a Tribunalului?
E posibil sa se judece iarasi pe aceeasi tema inca 6 ani?
Conform art.320 al.(1) C.pr.civ. "contestatia se judeca de urgenta si cu precadere".
Conform al. (2) al aceluiasi articol, "intampinarea este obligatorie si se depune la dosar cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata ".
Din pacate si hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
Se poate sa mai dureze mai mult sau mai putin. Ar trebui sa angajati un avocat pentru a studia dosarul si a observa pentru ce motive a fost intemeiata cererea si ce poate invoca pentru inadmisibilitatea acesteia.
Succes!