avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare titlu de proprietate

buna seara , doresc sa stiu cum poate comisia locala sa anuleze un titlu de proprietate emis unei persoane ce nu a depus cerere pentru retrocedare, respectivul teren avind urmatoarea poveste:proprietarul de drept cu titlu de proprietate a vindut unei persoane cu acte de mina o suprafata de 4500mp, respectiva persoana a revindut 1800mp din aceea suprafata altei persoane , acesteia din urma comisia locala de fond funciar ia intocmit titlu de proprietatepe cei 1800mp, si abia acum noi,primaria, am descoperit acest fapt.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:08, 14 Martie 2011
cum sa emita un titlul pe un teren care a fost cumparat de la un proprietar? si care titlu a fost anulat? cel de 4500 mp?
Daca persoana careia i s-a eliberat din eroare titlul de proprietate nu este cea care a formulat cerere, se aplica prevederile art. III lit. a din legea 169/1997 si anume titlul respectiv este lovit de nulitate absoluta, ca fiind eliberat unei persoane fara drept. Actiunea in constatarea nulitatii absolute poate fi introdusa oricand de comisia locala de fond funciar, contra persoanei inscrise pe titlul de proprietate si comisiei judetene de fond funciar, la judecatoria careia ii este arondata localitatea. Actiune scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta janina drula janina drula Lui x nu i s-a eliberat titlu de proprietate deoarece terenul sau a fost trecut eronat de catre comisia locala de fond funciar a unei comune la 2 persoane , ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate asupra terenului daxela daxela In anul 1992 unei societati comerciale (soc.pe actiuni) i se elibereaza titlul de proprietate asupra unui teren situat intr-o comuna(titlu eliberat de ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)