avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate asupra terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate asupra terenului

In anul 1992 unei societati comerciale (soc.pe actiuni) i se elibereaza titlul de proprietate asupra unui teren situat intr-o comuna(titlu eliberat de Ministerul Agriculturii).In 2008 se elibereaza de catre primarie ,unei persoane fizice,pe acelasi teren,alt titlu de proprietate.In intervalul 1992-2009 soc comerciala plateste taxele pe teren primariei,ba mai mult,apare si declaratia de impunere de plata 2010 ptr suprafata respectiva.Intrebare-considerati ca poate fi un abuz al respectivei primarii?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:37, 29 Aprilie 2010
Intentati actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate a persoanei respective, la care chemati si primaria, comisia locala, comisia judeteana si OCPI, pentru nerespectarea prevederilor Legii 18/1991:
art.27
.
(22)În cazurile în care s-au emis titluri de proprietate în mod abuziv altor persoane decât foştii proprietari iar aceştia deţineau la acel moment adeverinţe de proprietate şi aveau posesia terenului, comisiile de fond funciar vor revoca titlurile emise cu încălcarea legii, dacă acestea nu au intrat în circuitul civil. Dacă respectivele titluri de proprietate au intrat în circuitul civil prin acte de vânzare - cumpărare sau în alt mod, fostul proprietar se va adresa justiţiei pentru constatarea nulităţii absolute a titlului respectiv potrivit prevederilor art. III din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.
in acest caz, singura posibilitate este instanta de judecata ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care exista un proces inceput pt dezbaterea unei succesiuni, iar acest proces este suspendat pana se rectifica titlul de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)