avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa noastra, terenul altcuiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa noastra, terenul altcuiva

Socrii mei au cumparat in anul 1983 o locuinta impreuna cu terenul aferent.In aceea perioada nu se dadea voie sa se treaca mai mult de 250mp in act(socrii platind impozit pe 1000 mp din acel an pana in prezent).Acum incercand prin legea uzucapiuni sa intram legal in posesia acestui teren (pe care se afla locuinta)am aflat ca deja este emis un titlu de proprietate pe mai multe terenuri si printre acele terenuri se afla si 1000 de mp la care socrii mei platesc impozitul.Titlul de proprietate fiind emis in 1993 pe numele bunicului persoanei de la care au cumparat socrii,atunci mostenitorii batranului au facut indiviziune si partea aceasta de teren a fost trecuta in hotararea definitiva a doamnei de la care a fost cumparata casa si terenul.Tin sa precizez ca noi am ajuns la intelegere cu doamna de la care a fost cumparat terenul este dispusa a ne pune in posesia acestui teren dar nu stim ce pasii trebuie
sa urmam.Doamna neavand Titlul de proprietate ,neavand carte funciara pe acest teren doar horararea definitiva de la tribunal cum ca acest lot de pamant se afla in indiviziunea dumneaei.Ce putem face?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:00, 19 Martie 2015
Acțiune în constatare a titlului de proprietate emis pentru suprafața de....Socrii ca reclamanți, și ca pârâți d-na care avea deja titlu de proprietate (și care vă recunoaște cumpărarea terenului ) , Comisia locală de fond funciar și Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată.
Revin-acțiune în constatare nulitate a titlului de proprietate (anterior am uitat cuvîntul constatare)Scuze pentru revenire imediat.
Buna ziua!socrii mei figureaza in registrele primariei cu acest pamant si cu aceata cladire deaceea plateste si au platit impozit pe suprafata de 1000 mp DAR figureaza si bunicul (decedat)doamnei cu titlu de proprietate pe aceeasi suprafata.Doamna de la care a fost cumparat terenul nu detine titlul doar indiviziunea .Trebuie cumva "spart"acest titlu care exista?Toti mostenitorii ar trebui sa fie deacord?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
ionutelena, utilizator
Făcându-se partajul și ieșirea din indiviziune, fiecare moștenitor este titularul asupra părții care a fost decisă prin hotărțrea judecătorească și are dreptul să se comporte ca un proprietar adică să facă ce dorește cu proprietatea dobândită.
se pot face mai multe lucuri. recunoasterea uzucapiunii, act de v-c etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune RamonaLoredana RamonaLoredana Am urmatoarea situatie: Parintii mei au cumparat, in anul 1988, o casa de la doua surori care o mostenisera prin testament de la bunica lor. In baza acestui ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)