La cumpararea apartametelor banca unde aveau credit, a aprobat vanzarea. Iar din cate cunosc ulterior si-au achitat creditul fata de banca. Cred ca intabularea a fost facuta, mare parte din apartamente fiind cumparate prin programul prima casa unde sunt necesare toate acestea, fiecare proprietar avand conta indiviza din teren.
De 1 an m-am mutat intr-un bloc nou, construit in Bucuresti. Dezvoltatorul refuza sa inmaneze asociatiei noastre de proprietari documentele tehnice si sa predea blocul.
Cum putem face sa obtinem documentatia respectiva si sa preluam blocul impreuna cu spatiile comune?
Ce dezavantaje avem daca nu facem acest lucru?
Care este ratiune pentru care dezvoltatorul tot refuza pe motiv ca a uitat ca nu mai gaseste actele etc?
Mentiuni:
Blocul este prevazut si cu un spatiu comercial la parter pe care il detine chiar dezvoltatorul (deja l-au impartit si a inceput activitatea o firma). Mentionez ca in contractele noastre de cumparare nu este specificata nici o obligativitate.
De curand am schimbat firma cu care colaboram de cativa ani. La noua firma mi s-a spus ca s-a schimbat sistemul, ca nu se mai foloseste cartea de munca si ca totul se rezuma la un contract individual de munca inregistrat in Registrul general de evidenta al salariatiilor.
Toate bune si frumuoase, am primit copia mea dupa contract pe care se afla semnatura mea, stampila si semnatura angajatorului si un numar de inredistrare la Registrul de evidenta scris cu pixul fara o stampila care sa ateste acest lucru. Iar la sfarsit (Dispozitii finale) sunt rubrici necompletate: Inregistrat dub nr .... la Directia generala de munca ... Pe data de .... in temeiul art. .... din legea 53/2003 - Codul muncii...
Cum pot verifica daca acest contract este in regula si este inregistrat la ITM? Este in regula acest contract?
Ma poate ajuta cineva cu o informatie despre cum ma pot retrage dintr-un SRL la care detin 7% din partile sociale?
Vreau sa renunt la aceste parti fara nici o pretentie de la ceilalti asociati iar acestia nu sunt deacord.
Povestea este in felul urmator, firma la care lucrez si unde am dezvoltat un produs mi-a oferit in cursul acestui an 7% din partile sociale si m-a transformat in asociat pentru a se asigura de motivatia mea. In cursul acestui an de cand sunt actinonar am observat ca se iau decizii gresite fara sa fiu si eu consultat care pot avea un impact foarte urat (ex. contracte facute cu clientii, fara acoperire si cu niste conditii foarte dezavantajoase pentru noi care ne pot costa enorm, asta numai ca sa se obtina clientii, favorizarea anumitor clienti pe criterii personale "nepotisme") si pe langa acestea chiar nu ma simt ca fiind partener/asociat si mi-am dat seama ca nici nu ma intereseaza acesta pozitie. Deasemenea pe viitor intentionez sa-mi dau demisia din aceasta firma.
Inca ceva eu nu am semnat nici un Act Constitutiv si nici nu mi s-a prezentat inainte sa fiu chemat sa semnez actul aditional prin care mi se cesionau acele parti sociale. De curand am intrat in posesia acestui act aditional si am vazut acolo urmatorele:
Fiecare parte sociala subscrisa si varsata de asociati confera acestuia dreptul de a participa la beneficii si la pierderi in proportia detinuta in capitalul social. Capitalul subscris da dreptul asociatilor de arealiza si prelua dividente din profiturilerealizate, conform bilantului contabil. Obligatiile societatii sunt garantate cu patrimoniul societatii, raspunderea asociatilor fata de societate fiind limitata la valoarea partilor sociale subscrise.
In caz de incapacitate sau moarte, societatea va continua prin mostenitorii legali ai asociatilor numai cu acordul scris al acestora; incaz contrar, toate drepturile si obligatiile asociatilor se sting pe data decesului sau declararii incapacitatii.
Cesiunea partiala sau totala a partilor sociale se poate face in bazahotararii AGA in conditiile si potrivit procedurii prevazttte de lege.