De 1 an m-am mutat intr-un bloc nou, construit in Bucuresti. Dezvoltatorul refuza sa inmaneze asociatiei noastre de proprietari documentele tehnice si sa predea blocul.
Cum putem face sa obtinem documentatia respectiva si sa preluam blocul impreuna cu spatiile comune?
Ce dezavantaje avem daca nu facem acest lucru?
Care este ratiune pentru care dezvoltatorul tot refuza pe motiv ca a uitat ca nu mai gaseste actele etc?
Mentiuni:
Blocul este prevazut si cu un spatiu comercial la parter pe care il detine chiar dezvoltatorul (deja l-au impartit si a inceput activitatea o firma). Mentionez ca in contractele noastre de cumparare nu este specificata nici o obligativitate.
1. Deci nu v-ati facut intabularea?
2. Actiune in instanta - obligata de a face.
3. In caz de insolventa a firmei aveti probleme reale, dar si asa, pana cand nu va intabulati nu sunteti proprietari
4. Poate nu a platit creditele?? Asta ar insemna ca intabularea nu se poate face (de cele mai multe ori dezvoltatorii depun garantie la banci terenul, uneori s constructia)
Eventual dati-mi in privat numele firmei si poate obtin mai multe date.
La cumpararea apartametelor banca unde aveau credit, a aprobat vanzarea. Iar din cate cunosc ulterior si-au achitat creditul fata de banca. Cred ca intabularea a fost facuta, mare parte din apartamente fiind cumparate prin programul prima casa unde sunt necesare toate acestea, fiecare proprietar avand conta indiviza din teren.