avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate danyyss

Activitate danyyss

Răspuns la discuția deschidere filiala ong
freeelis a scris:

OG nr.26/2000 prevede
Art. 13. - (1) Asociaţia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un număr minim de 3 membri, organe de conducere proprii şi un patrimoniu distinct de cel al asociaţiei.

(2) Filialele sunt entităţi cu personalitate juridică, putând încheia, în nume propriu, acte juridice în condiţiile stabilite de asociaţie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot încheia acte juridice de dispoziţie, în numele şi pe seama asociaţiei, numai pe baza hotărârii prealabile a consiliului director al asociaţiei.

(3) Filiala se constituie prin hotărârea adunării generale a asociaţiei. Personalitatea juridică se dobândeşte de la data înscrierii filialei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

(4) În vederea înscrierii filialei, reprezentantul asociaţiei va depune cererea de înscriere, împreună cu hotărârea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia, la judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul filiala. Dispoziţiile art. 6 şi ale art. 9-12 sunt aplicabile în mod corespunzător.


Statutul si actul constitutiv al filialei sunt diferite fata de cel al Asociatiei? sau se depun actele asociatiei si pt constituirea filialei?
Buna ziua,

O firma care in ultimii 2 ani a avut 7 angajati, si cifra de afaceri de 3 mil eur, si active sub 1 mil de eur, este Microintreprindere sau intreprindere mica?
din 01.01.2011, durata nedeterminata
Buna ziua,

La o persoana cu un contract de munca de 2 ore pe zi, fara sa aiba alt contract de munca, cum se calculeaza vechimea?
Din ce am vazut in codul muncii actualizat, a fost abrogat alin. 3 din art. 103, care facea referire la "stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii"


Art. 103. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
(3) Abrogat.

Angajarea este din 01.01.2011, durata nedeterminata.La 1 an lucrat cata vechime va avea?
Deci, la o persoana cu un contract de munca de 2 ore pe zi, fara sa aiba alt contract de munca, cum se calculeaza vechimea?.

Cu multumiri
Răspuns la discuția S.R.L. neplatitor de tva?
La data de 1 ianuarie 2011 va intra în vigoare o măsură legislativă în domeniul TVA potrivit căreia persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire pentru întreprinderi mici prevăzut la art. 152 din Codul fiscal, pot solicita până la data de 20 ianuarie a anului următor scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal în vederea aplicării regimului special de scutire.

Persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidenţă în termenul şi în condiţiile prevăzute de lege, au obligaţia să depună decontul de taxă prevăzut la art. 1562 din Codul fiscal pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.

(sursa: www.mfinante.ro)

Buna ziua,
A fost efectuata o majorare de capital la o Sociatate pe actiuni in 2007 prin aplicarea articolului ” Actiunile emise in schimbul aporturilor in numerar vor trebui platite, la data subscrierii, in proportie de 30% din valoarea nominala si, integral, in termen de 3 ani de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a hotararii adunarii general”.
Au fost subscrise 100.000 actiuni , fiind achitat in termen 30% din valoarea lor. A fost inregistrata majorarea CS la Registrul comertului cu 100.000 actiuni, capital social subscris varsat = CS initial+CS aferent celor 30.000 actiuni.
Din pacate la implinirea celor 3 ani de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial, din lipsa de bani, nu au mai fost depusi ceilalti 70%.
Ce se intampla acum?
1.Se reduce CS cu cele 100.000 actiuni aferente majorarii din 2007 si atunci societatea trebuie sa ramburseze actionarilor sumele depuse in2007 pt 30% din actiuni?
2.Se reduce Capitalul social cu 70.000 actiuni aferente capitalului social subscris si nevarsat, si atunci CS la CS initial+CS aferent celor 30.000 actiuni(30% )
3.Poate fi achitata suma aferenta 70% si dupa trecerea a 3 ani de la publicare in MO
Aceasta majorare a fost efectuata datorita faptului ca, Capitalul social al SA era sub 25.000 eur. Ce se intampla daca se reduce din nou CS la SA sub 25.000 eur?Dizolvare sau se poate realiza o noua majorare?
Cu ce nr. de actiuni se voteaza la urmatoarea AGEA? Cu cele din CA initial +CS aferent a 30%?
Se poate vota la AGEA cu actiuni subscrise dar neachitate(pt. cele 70)?
Din 2007 sa votat si cu actiunile aferente CS subscris si nevarsat 70%, iar in Registrul actionarilor au fost inregistrate toate cele 100.000 actiuni , avand drept de vot actionarii pt. toate –actiuni initiale +actiuni subscrise si achitat avansul de 30%-deci toate cele 100.000 actiuni aferente majorarii, nefacadu-se diferenta intre ele—sa votat corect?
Cu multumiri,