avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere sau IMM?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere sau IMM?

Buna ziua,

O firma care in ultimii 2 ani a avut 7 angajati, si cifra de afaceri de 3 mil eur, si active sub 1 mil de eur, este Microintreprindere sau intreprindere mica?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 14:55, 17 Iunie 2011
Nu puteti sa va incadrati la microintreprindere adica veti plati impozit pe profit de 16%. Trebuie sa fie indeplinite cumulativ toate conditiile trecute in Codul fiscal pentru microintreprindere.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Intrucat cifra de afaceri realizata a depasit in decursul unui an echivalentul in lei a 100.000 euro, consider ca nu mai indepliniti conditiile pentru a va declara microintreprindere
danyyss a scris:

Buna ziua,

O firma care in ultimii 2 ani a avut 7 angajati, si cifra de afaceri de 3 mil eur, si active sub 1 mil de eur, este Microintreprindere sau intreprindere mica?

MicroIntreprinderea in exercitiul 2010 a depasit nivelul de 100.000 Euro, => vectorul fiscal D010 trebuie modificat. Pentru exercitiul 2011 si urmatoarele va fi in categoria IMM contribuabil la Bugetul Consolidat cu obligatii referitoare la plata IMPOZITULUI PE PROFIT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de impozit platesc in 2016 - pe venit sau pe profit? ignisconsult ignisconsult Buna ziua, Suntem un SRL care pana la 31.12.2015 a fost platitor de impozit pe profit, inregistrand o cifra de afaceri peste 65.000 EUR, insa sub 100.000 EUR ... (vezi toată discuția)
Schimbare vector fiscal Atonn Atonn BUNA ZIUA, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, CUM si CAND se schimba vectorul fiscal din impozit pe venit in impozit pe profit??? Cu respect! (vezi toată discuția)
Imm? madu-deny madu-deny Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa fie incadrat in categoria IMM-urilor? Care sunt pasii? (vezi toată discuția)