avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian-Vasile

Activitate Iulian-Vasile

On acest caz în ce termen trebuie internată acțiunea la tribunal pentru ca eu sînt plecat din țară și revin doar de două trei ori pe an.

MARIA VIZITIU a scris:

In cazul in care ANAF nu va restitui suma nedatorata ori nu va da un raspuns cererii dvs in termen de 30 de zile de la depunerea ei, va trebui sa va adresati instantei de judecata cu actiune in acest sens. Din punctul meu de vedere, pentru eroarea produsa, pentru blocarea abuziva a conturilor si pentru faptul ca au luat sume de bani din contul fiicei dvs, puteti solicita, pe langa restituirea sumei retinuta abuziv, acordarea unor despagubiri si formularea unei plangeri penale.

În sentința este trecută suma de 108.50euro și se mai precizează că nu sînt cheltuieli de judecată de plata.

DinuX a scris:

Sunt curios totusi, in sentinta ce suma e trecuta?! Sa nu fie eroarea acolo...

Bună ziua. Iată datele în linii mari:
Eu sînt șofer pe TIR și am lucrat pînă în 2016 îndeosebi pe teritoriul CE.in 2015 am primit o amendă de radar în Germania pe care am aratat-o firmei unde lucram ei urmînd să o achite poliției germane, lucru care nu s-a întîmplat și de care am aflat la începutul lui 2017 cînd am primit o rotație de la tribunalul Mureș.Eu nu puteam sa ma prezint și din acest motiv am angajat un avocat care sa ma reprezinte și prin intermediul căruia imi recunosteam fapta,urmînd să achit suma de 108,50€ ( suma care am incercat sa o achit în avans la ANAF deoarece în citație era stipulată și aceasta posibilitate)și nu am reusit deoarece doamnele se la ghișee chiar nu știau că ași putea plăti amendă de Germania În România. În final am primit sentința judecătorească cum ca am de plata 108.50€.Datorită faptului că din 2016 locuiesc și muncesc în Anglia(si vin in tara o dată la 3-4luni) am asteptat luna August cînd urmam să vin în România. Cînd am venit în August în România am mers să îmi schimb cardurile de la Banca Raiffeisen unde am deschise conturi de euro și de lei și un cont de economii cu dobîndă pentru fiica mea de 16ani, și unde am aflat ca mi-i s-a pus poprire de e către ANAF pe toate conturile. Informindu-ma mai bine aflu că am de plată catre ANAF suma de 4906lei (mai exact echivalentul a 10850 euro la cursul zile) și ANAF-ul mi-a reținut din contul de economii al fiicei mele ( singurul cont cu disponibilități în el) suma de 4255.66lei. Am contactat banca și am cules toate informatiile despre conturi și ce rețineri ă facut ANAF-ul,informații cu care m-am prezentat la sediul din Reghin și am anunțat că au facut o eroare ca in loc sa imi rețină echivalentul a 108,50€ eu au încercat să îmi rețină 10850€, adică au citit suma fără virgulă. În concluzie am facut o cerere să mi-i se restituie suma, mai puțin suma real datorată după care am incercat sa contactez avocatul care m-a reprezentat în instanță, lucru pe care nu l-am reusit în acel moment deoarece era plecată în concediu. De atunci incerc sa o contactez și nu imi raspunde.
Problema mea este că eu cred ca ii e frica să se lupte cu ANAF-ul și nu mai stiu la cine sa apelez. Intrebarea mea este ce am de facut mai departe și dacă pot să deschis proces pentru plata daunelor provocate de ANAF asupra conturilor mele.
În avans
Mii de mulțumiri!!!!
Răspuns la discuția ce alternativa am?
Asta as dori si eu sa stiu.De altfel un alt coleg a fost angajat in decembrie si a plecat in cursa la inceputul lunii februarie,iar eu nu mai pot astepta asa mult pt ca am datorii la banci.Deci chiar nu este nici o solutie?Sint legat?
Răspuns la discuția ce alternativa am?
Dar totusi in cazul dat nu m-iau dat de lucru,nu este asta o clauza de anulare a contractului?
Buna ziua,sunt sofer profesionist si sunt angajat la o firma mare de transport international incepind cu 1 FEB 2011.La aceasta firma ,inainte de angajare am urmat un curs de "perfectionare",fara sa invatam lucruri noi fata de ceea ce stiam deja,dar in schimb a trebuit sa semnam un fel de contract cum ca nu avem voie sa plecdam de la firma cel putin 6 luni,iar in cazul in care o facem sintem obligati la plata perioadei de trei zile de scolarizare in cuantum de 350 EURO.In schimb de la angajare si pina acum nu am fost plecat in cursa si din acest motiv suntem platiti doar cu salariul de baza si eu nu pot ramin doar cu asta deoarece am unele datorii la banci si am gasit un alt loc de munca unde as putea incepe imediat. In acest caz in cazul in care plec,sunt obligat sa platesc acea taxa de "scolarizare" sau pot sa plec linistit?
Răspuns la discuția CONFLICT DE MUNCA?
Intr-adevar contractul de munca este in ore dar am dovezi(e drept in limba germana)ca am primit bani in functie de km iar salariul de incadrare este de 870lei brut si nu am primit nici un fel de diurna nici macar pentru faptul ca m-am deplasat la locul de munca in Austria cu masina personala iar in ultimul timp am ajuns sa primesc tot mai putini bani deoarece nu mai reuseam sa parcurg km pt ca aveam doar curse scurte cu mai mult de 4 incarcari si descarcari lucru care imi afecta parcurgerea de km.Daca prezint aceste documente instantei am sanse sa ma ajute?
Răspuns la discuția CONFLICT DE MUNCA?
Contractul meu de munca a fost pe termen limitat de trei luni incepind cu data angajarii adica Mai2009 iar apoi a devenit pe termen nelimitat si este incheiat cu firma romaneasca iar cu firma austriaca nu am nici un fel de document incheiat si nu cunosc exact conditiile de colaborare dintre firme dar stiu ca eram coordonat doar de catre firma austriaca deoarece coordonatorul roman chiar nu are habar de transporturi.
Buna ziua.Doresc sa intreb daca se poate face ceva in cazul meu,deoarece eu ma consider neindreptatit.Iata faptele:sint angajat la o societate romana de transport international incepind cu luna mai 2009 si am lucrat de atunci ca sofer pe un camion inmatriculat in RO numai in cadrul statelor europene in fapt pentru o firma din Austria unde am fost platit in functie de KM parcursi iar in urma cu citeva luni am aflat de la un coleg german ca plata la km este ilegala din punct de vedere al legislatiei europene si am cerut incepind de atunci sa nu mai fiu platit la km ci cu salar fix sau la ora ca sa nu ma mai stresez cu faptul ca nu reusesc in fiecare zi sa parcurg km care sa imi asigure un salariu decent deoarece aveam multe curse in care trebuia sa fac multe incarcari si descarcari lucru care nu imi asigura km necesari unui salar decent.Lovindu-ma de refuzul coordonatorului firmei din Austria pe motivul ca nu isi poate permite acest lucru am insistat de mai multe ori de fiecare data cind am avut ocazia sa ma intilnesc cu el personal,si in urma cu citeva saptamini i-am dat un ultimatum ca daca nu imi schimba modalitatea de salarizare in urmatoarele doua saptamini voi parasi firma.Raspunsul sau a fost de a-mi pune la dispozitie o hirtie complectata cu doua rinduri prin care eu imi dau demisia pe loc,iar eu am refuzat sa semnez acest document deoarece nu reiesea din cuprinsul lui in nici un fel motivul real al demisiei.In urma acestui fapt mi-a spus ca daca nu semnez documentul respectiv nu mai pot conduce camionul deoarece face plingere ca i-am furat camionul ceea ce nu este adevarat deoarece camionul este inmatriculat in RO si mi-a spus sa eliberez camionul si sa plec acasa.A eliberat camionul dar nu am avut bani pentru a ma intoarce in tara si i-am spus sa imi plateasca pentru km parcursi in saptamina respectiva si a refuzat.Atunci am refuzat si eu sa parasesc firma(oricum nu puteam din lipsa de bani de deplasare)iar el a anuntat politia ca eu nu vreau sa parasesc firma.in urma acestui incident am dat o declaratie la politia austriaca prin care mi-am expus faptele reale petrecute dar tot nu s-a rezolvat nimic.In urma acestui fapt am depus o plingere la Camera de Munca din Austria,dupa care m-am intors in Romania si la cererea angajatorului roman sa merg la firma sa imi dau demisia am spus ca nu imi dau demisia deoarece nu mi s-au platit sumele aferente km parcurs in saptamina precedenta,lucru care nu s-a intimplat nici dupa trei saptamini de la petrecerea incidentelor mai sus mentionate. Intrebarea mea este urmatoarea:pot actiona societatea din Romania in intanta si care ar fi sansele de reusita in acest caz.VA MULTUMESC!