Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in momentul respectiv se afla un echipaj de politie in intersectie care au vazut accidentul si au completat procesul verbal celui vinovat spunand ca nu pot lasa rezolvarea daunelor intre noi fiind o camera de filmat in zona. Buun! Am crezut ca este bine...am completat toate actele respective soferul vinovat a recunoscut, insa firma de asigurari ma amana cu plata, ca sa-mi spuna in final ca nu se poate da despagubire fiind vorba de ,,batrana dacie".Ce pot sa fac? Am incercat sa repar masina pe asigurarea mea de la astra, insa mi s-a spus ca cei de la omniasig trebuie sa plateasca deoarece vinovatul avea asigurare omniasig.
Multumesc pentru raspunsuri! Multumesc mult!
Cu privire la pericol social nu e nevoie sa fii un geniu sa ,,simti" persoana care reprezinta un pericol social, fie ea si printr-o interogare mai simpla. Sa ma explic: persoana acuzata a plecat din tara cu promisiunea unui loc de munca, pentru prima oara intr-o alta tara, neavand cazier, doar o singura amenda de circulatie pentru centura, atat. Ce s-a intamplat acolo e lesne de presupus din moment ce a fost retinut, dupa doar trei saptamani de sedere in Franta, afland pe parcurs motivul retinerii. Pana la pericol social consider si-mi intaresc spusele e o cale de la cer la pamant. De aceea, imi cer scuze ca ma repet, dumneavoastra care ati intalnit des astfel de cazuri sa aveti o parere despre prelungirea mandatului cu 4 luni si dupa aceste 4 luni ,,certitudinea unui ,,happy-end". E ceva ce nu inteleg!
Buna seara!
Imi cer scuze, revin cu o intrebare...cu privire la arestul preventiv intr-o alta tara, Franta in cazul de fata, cu acuzatia de inselaciune cu carduri bancare. Care ar fi motivul prelungirii arestului preventiv cu inca 4 luni? Multumesc!
Iar daca nu se starpeste creierul, ,,prejuduciul" este infinit, la cate sageti se pot crea. Ca o concluzie, aceasta matca (creier) cati ,,trantori" hraneste si cate ,,lucratoare" o intretin ca ea sa prospere. Dureros!
Va multumesc! Iar cu privire la prejudiciu...am inteleles ca s-a recuperat, ce, cat si cui ar fi apartinut de fapt, nu se stie. Stiu doar ca e sincer si cred ca a declarat totul, nu era in Franta decat de o luna pana a fost retinut si plecase cu un alt scop,cat ar fi putut sa fure intr-o luna? Trist dar asta e! Cineva de la crima organizata, dupa cele relatate, ne-a spus...ca, a fost pacalit si nu este decat o ,,sageata". Ce inseamna? Nu stiu si nici nu vreau sa stiu. Cat despre avocat, probabil s-a studiat cazul nostru, a primit din oficiu. Am extras din raspunsurile dumneavoastra o lumina cat de mica si va multumesc. Temeiul forumului e binevenit si foarte bine ca nu considerati intrebarile drept consultanta pentru ca in fond nici nu sunt, va multumesc!
Ma gandesc si incerc sa inteleg acest sistem, oamenii care-l compun, dupa ce se ghideaza?Lucreaza totusi cu suflete, care pana la proba contrarie sunt nevinovati, altii poate au fost determinati de cine stie ce imprejurari, cu voia sau fara voia lor, se ia in calcul sau se analizeaza individul, infractorul in speta, inainte de a se da verdictul? Traim intr-o lume din ce in ce mai complexa, prost exprimat dar n-am gasit un termen care sa intareasca spusele, intr-o lume in care...nu mai semanam unii cu altii. Va multumesc!
As dori sa va intreb ce pedeapsa poate lua o persoana in caz de falsificare a cardurilor bancare, fiind la prima abatere, neavand cazier, mai degraba un copil de 20 de ani care a cazut in plasa unor infractori, retinut de trei luni pe teritoriul Frantei, fara sa i se dea voie sa contacteze pe nimeni din tara, ulterior afland familia dupa multe insistente la ambasada. Cat este retinut si ce pedeapsa poate lua? Va multumesc!