As dori sa va intreb ce pedeapsa poate lua o persoana in caz de falsificare a cardurilor bancare, fiind la prima abatere, neavand cazier, mai degraba un copil de 20 de ani care a cazut in plasa unor infractori, retinut de trei luni pe teritoriul Frantei, fara sa i se dea voie sa contacteze pe nimeni din tara, ulterior afland familia dupa multe insistente la ambasada. Cat este retinut si ce pedeapsa poate lua? Va multumesc!
Fiind vorba despre o infractiune savarsita pe teritoriul altui stat,in cauza vor opera prevederile legilor din acel stat.
Fiind vorba despre Franta,pentru lamuriri trebuie sa va adresati unui jurist/avocat francez
la noi este considerata o infractiune grava ,mai ales ca banuiesc ca au fost mai mult de trei persoane implicate in infractiuni ceea ce conduce la ideea de asociere cu incadrare la noi de la 10- la 20 de ani .
din cate am aflat , in franta pedepsele sunt mai blande si tin foarte mult cont de starea de recidiva.
de exemplu un infractor nerecidivist pentru un furt a fost amendat iar unul recidivist a luat 4 luni de inchisoare ,ori la noi luau ambii in jur de 3 ani pentru acelas gen de fapta.
succes
Sfatul meu este sa-i angajati un avocat penalist practicant din Franta fiindca orice v-am spune noi si oricate exemple am cauta sa va dam nu vor avea absolut nici un fel de relevanta in fata justitiei franceze. Nu uitati ca in Franta nu se practica sistemul curtumiar de drept anglo-saxon , deci jurisprudenta nu are nici o relevanta! Daca instanta de judecata considera periculoase faptele si prejudiciul este mare si nerecuperat , poate fi foarte bine condamnat la ani grei de detentie! Chiar daca este infractor primar!
Va multumesc! Iar cu privire la prejudiciu...am inteleles ca s-a recuperat, ce, cat si cui ar fi apartinut de fapt, nu se stie. Stiu doar ca e sincer si cred ca a declarat totul, nu era in Franta decat de o luna pana a fost retinut si plecase cu un alt scop,cat ar fi putut sa fure intr-o luna? Trist dar asta e! Cineva de la crima organizata, dupa cele relatate, ne-a spus...ca, a fost pacalit si nu este decat o ,,sageata". Ce inseamna? Nu stiu si nici nu vreau sa stiu. Cat despre avocat, probabil s-a studiat cazul nostru, a primit din oficiu. Am extras din raspunsurile dumneavoastra o lumina cat de mica si va multumesc. Temeiul forumului e binevenit si foarte bine ca nu considerati intrebarile drept consultanta pentru ca in fond nici nu sunt, va multumesc!
Ma gandesc si incerc sa inteleg acest sistem, oamenii care-l compun, dupa ce se ghideaza?Lucreaza totusi cu suflete, care pana la proba contrarie sunt nevinovati, altii poate au fost determinati de cine stie ce imprejurari, cu voia sau fara voia lor, se ia in calcul sau se analizeaza individul, infractorul in speta, inainte de a se da verdictul? Traim intr-o lume din ce in ce mai complexa, prost exprimat dar n-am gasit un termen care sa intareasca spusele, intr-o lume in care...nu mai semanam unii cu altii. Va multumesc!
Arestat franta
giita
A fost arestat in Franta pentru frauda informatica.Nu a savarsit nici o infractiune pe teritorul francez pentru ca a fost arestat la intrarea in Franta unde la ... (vezi toată discuția)