avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor calificat

buna tuturor,am si eu o intrebare am un prieten care nu de mult a fost arestat preventiv si acum i sa amanat sentinta.Este arestat pentru omor astfel spus a avut o altercatie cu un vecin dat find ca vecinul a sarit cu un topor asupra lui iar el a ripostat lovindul cu pumni si picioarele pana a cazut jos in cele din urma murind la spital.acum as vrea sa stiu ce pedeapsa va primi in urma acestui neplacut incident.:sorry:
Greu de spus. Iar asta pentru ca , pentru a intui cineva cam ce pedeapsa va primi , ar trebui sa stie exact cam care au fost circumstantele producerii faptei, daca inculpatul a fost cumva in legitima aparare, daca omorul s-a savarsit cu intentie sau este vorba despre o intentie depasita .
Ar mai trebui sa stim intocmai incadrarea juridica a faptei( mie nu imi pare a fi omor calificat ci mai degraba lovitura cauzatoare de moarte).
In functie de aspectele mentionate, cat si in functie de mult mai multe aspecte, am putea sa opinam cam ce pedeapsa ii va fi aplicata.
De pilda, daca ar fi vorba despre lovitura cauzatoare de moarte, pedeapsa ar putea fi undeva intre 5 si 15 ani, tinandu-se seama de toate circumstantele producerii faptei , cat si de circumstantele persoanale ale autorului faptei.
da asa e dar al va ajuta in ajustarea pedepsei tinand cont ca nu a mai avu atecendente penale si sa predat de buna voie politia nestiind cine e faptasul si nici nu sa facut reclamatie acesta find arestat in baza certificatului medicolegal adika nu a avut nici o sesizare pentru ca decedatul nu mai are rude si nici martori nu au fost pentru ca era o ora destul de tarzie
~ Conținut șters la cerere ~
rezultatele probei au fost pro adica sa gasit toporul care a incercat sal loveasca si un cutit fiind tot al victimei,acum i sa prelungit arestul preventiv pentru ca nu sunt probe suficiente la dosar,intrebare e: este posibil sa scape sa-u sa i se acorde o pedeapsa minima
Nu ar putea scapa decat daca ar fi vorba de legitima aparare ceea ce nu cred ca este.
Daca vrea sa se apere pe legitima aparare sa isi angajeze avocat pentru ca altfel nu cred ca are deloc sanse.
Poate are noroc si gaseste ceva avocatul care sa ajute.
Toporul si cutitul sunt insuficiente...

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat burnei bebe burnei bebe in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au ... (vezi toată discuția)