avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal

Buna seara!
Imi cer scuze, revin cu o intrebare...cu privire la arestul preventiv intr-o alta tara, Franta in cazul de fata, cu acuzatia de inselaciune cu carduri bancare. Care ar fi motivul prelungirii arestului preventiv cu inca 4 luni? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:16, 26 Noiembrie 2010
Pentru a vi se da un raspuns concret,dar si corect,trebuie sa va adresati unui jurist/avocat francez,cunoscator al prevederilor legii penale franceze.
si acolo banuiesc ca e acelasi motiv ca si aici pt prelungirea starii de arest preventiv: pericolul social.
Da, consultati un avocat francez...sau, intrati aici: [ link extern ]
Este o lista cu coduri din alte tari. Daca stiti franceza va lamuriti:)
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Multumesc pentru raspunsuri! Multumesc mult!
Cu privire la pericol social nu e nevoie sa fii un geniu sa ,,simti" persoana care reprezinta un pericol social, fie ea si printr-o interogare mai simpla. Sa ma explic: persoana acuzata a plecat din tara cu promisiunea unui loc de munca, pentru prima oara intr-o alta tara, neavand cazier, doar o singura amenda de circulatie pentru centura, atat. Ce s-a intamplat acolo e lesne de presupus din moment ce a fost retinut, dupa doar trei saptamani de sedere in Franta, afland pe parcurs motivul retinerii. Pana la pericol social consider si-mi intaresc spusele e o cale de la cer la pamant. De aceea, imi cer scuze ca ma repet, dumneavoastra care ati intalnit des astfel de cazuri sa aveti o parere despre prelungirea mandatului cu 4 luni si dupa aceste 4 luni ,,certitudinea unui ,,happy-end". E ceva ce nu inteleg!
Acestea sunt presupunerile dvs si nimic mai mult.
Fara a cunoaste faptele si legea franceza,niciun profesionist nu poate afirma ceva precis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)
Arest in cursul judecatii tayson tayson buna seara in data de 28 sept.s-a hotarat,in cursul urmaririi penale prelungirea mandatului cu 20zile.ulterior,in 19oct.s-a prezentat rechizitoriul si s-a ... (vezi toată discuția)
Nedumerire masura preventiva dosar penal dia2120 dia2120 am avut interdictie de a nu parasi localitatea care a expirat,timp in care nu s-a efectuat nici o cercetare cu toate ca am propus cca 3 probe pt a dovedi ... (vezi toată discuția)