Am o rugaminte si anume daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Am revenit din concediu de crestre copil de 2 ani si angajatorul m-a sfatui sa stau o luna acasa in concediu fara plata, motivand ca luna decembrie e scurta si nu are bani sa ma plateasca. M-am conformat deciziei angajatorului si am semnat cererea de concediu fara plata. Acum in ianuarie nu sunt sigura ca nu o sa
imi zica acelasi lucru.
Intrebarea mea este urmatoarea, pot sa raman angajata la firma aceasta dar in luna ianuarie sa imi prestez activitatea la o alta firma (ce nu are legatura cu firma la care am cartea de muna). Sa fie un fel de transfer temporar de o luna sa zicem (pana imi gasesc ceva serios de munca). Bineinteles transferul se va face cu acordul partilor. Exista baza legala pentru asa ceva?
Multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.Credeti ca rezolv ceva daca fac sesizare la ITM. Angajatorul imi tot spune ca nu are bani. Cred ca mai sanatos ar fi sa ma las pagubasa.
Buna ziua,
Am si eu o problema urgenta. M-am intors la servici din concediu de maternitate de 2 ani si angajatorul mi-a dat preaviz de concediere pe motiv ca mi s-a desfintat postul, din cauza crizei economice, oricum motive care nu tin de mine.. Mentionez ca nu am primit ajutorul de nastere constand intr-un salariu mediu pe unitate si nici compensatiei dintre salariul de baza avut si indemnizatia de maternitate, cu toate ca am facut cerere.
Ce ar trebui sa fac, sa semnez preavizul? sau mai poate fi facut ceva?