avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Buna ziua,

Am o rugaminte si anume daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Am revenit din concediu de crestre copil de 2 ani si angajatorul m-a sfatui sa stau o luna acasa in concediu fara plata, motivand ca luna decembrie e scurta si nu are bani sa ma plateasca. M-am conformat deciziei angajatorului si am semnat cererea de concediu fara plata. Acum in ianuarie nu sunt sigura ca nu o sa
imi zica acelasi lucru.
Intrebarea mea este urmatoarea, pot sa raman angajata la firma aceasta dar in luna ianuarie sa imi prestez activitatea la o alta firma (ce nu are legatura cu firma la care am cartea de muna). Sa fie un fel de transfer temporar de o luna sa zicem (pana imi gasesc ceva serios de munca). Bineinteles transferul se va face cu acordul partilor. Exista baza legala pentru asa ceva?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:34, 30 Decembrie 2010
1. Codul muncii permite ca un salariat sa aiba mai multe CIM concomitent:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Asadar nu e nevoie sa va intrerupeti CIM la actualul angajator, puteti incheia un CIM cu alt angajator (fie pe perioada determinata, fie pe perioada nedeterminata, cu timp normal sau cu timp partial).
3. In Codul muncii nu exista notiunea de "transfer" sau de "transfer temporar".
Da, puteti sa lucrati alt angajator, la care nu veti putea duce cartea de munca si nu veti beneficia nici de dreptul de deducere, va fi ca un cim partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate la alt angajator pe perioada unui cim fara plata genegene genegene Buna ziua. Stie cineva daca este legal ca pe perioada unui CIM fara plata ( sa zicem 6 luni, la cererea salariatului), salariatul are voie/dreptul sa se ... (vezi toată discuția)
Schimbarea postului in aceeasi institutie tudor1973 tudor1973 Buna ziua! In primul rand doresc sa va multumesc mult pentru raspunsurile prompte primite la toate solicitarile. Sunt angajat la o primarie comunala in functia ... (vezi toată discuția)
2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)