avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea postului in aceeasi institutie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea postului in aceeasi institutie

Buna ziua! In primul rand doresc sa va multumesc mult pentru raspunsurile prompte primite la toate solicitarile. Sunt angajat la o primarie comunala in functia de administrator de retea. Incepand cu 05.01.2009 am fost transferat temporar tot in cadrul primariei ,in alt compartiment,ca agent agricol,titularul fiind in concediu medical pentru 3 luni de zile. Doresc sa stiu care este procedura legala prin care pot beneficia si de salarizzarea specifica postului nu numai de atributiuni. Se poate face cumul de functii sau poate da primarul o dipozitie prin care sunt transferat in acel compartiment cu toate atributiunile si drepturile specifice? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 7 Ianuarie 2009
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Excepţie facand situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Este admisibil cumulul de funcţii la acelaşi angajator, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat.
Art. 35 din Codul muncii se referă în realitate şi la cumulul de posturi, nu numai de funcţii. De regulă, cumulul se realizează prin încheierea unor contracte de muncă, dar salariatii care cumuleaza mai multe functii pot primi un spor la salariu pentru cumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul de functii in aceeasi unitate pt. personalul contractual Odette Marinache Odette Marinache Buna Seara! As vrea sa stiu daca la personalul contractual este permis [b]cumulul de functii in aceeasi unitate[/b] si prin ce acte normative este ... (vezi toată discuția)
Spor cumul de functii IARCA IZABELA IARCA IZABELA sunt in sistemul bugetar si intreb daca pot beneficia de spor cumul de functii si cat este procentul. (vezi toată discuția)
Un singur cim dar cu 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)