avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPOR CUMUL DE FUNCTII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPOR CUMUL DE FUNCTII

sunt in sistemul bugetar si intreb daca pot beneficia de spor cumul de functii si cat este procentul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 8 Februarie 2015
Orice salariat poate beneficia de cumul de functii.
Depinde de modul dvs. de a negocia, nu este un procent anume.
Cf. Codul muncii Art. 35. -
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Art. 36. - Cetăţenii străini şi apatrizii pot fi angajaţi prin contract individual de muncă în baza permisului de muncă eliberat potrivit legii.

Va doresc succes in negociere
cons. jur. I.V.
Cred ca initatorul topicului se referea la cumulul de functii la acelasi angajator (in baza aceluiasi cim/raport de serviciu)...problema este ca acest cumul este permis de legea 284/2010, dar nu se prevede si acordarea unui spor la salariul (economia d-lui Boc!!#-o). Doar in cazul in care exercitati, temporar, o functie de conducere, aveti dreptul la salariul aferent acelei functii.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. ; DACA VREA ANGAJATORUL ITI VA PUTEA PUNE 3 FUNCTII IN SPATE SI SA NU ITI DEA NICI-UN BAN IN PLUS?
CRED CA TREBUIE SA EXISTE O PREVEDERE IN ACEST IN SENS, O OBLIGATIE A ANGAJATORULUI....
Sunt in aceasta situatie. Ce pot sa fac? (sunt bugetar, functionar public)
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
lili2015, utilizator
Exista si aceasta posibilitate, chiar daca nu ar fi conforma legislatiei.
Bun, si? Ce pot sa fac, in afara, bineinteles, de a imi da demisia? De ce ma pot agata??, Legi, ceva?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)
Sistem bugetar - angajat cu o norma si jumatate ContSters301050 ContSters301050 Ca angajat in functia de magazioner la o unitate scolara se poate sa mai aiba jumatate de post in functia de pedagog? (vezi toată discuția)
Schimbarea felului muncii Radamante Radamante In ce conditii poate fi modificat \\"felul muncii unui angajat\\"? Am gasit : Codul Muncii,Art. 48. Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul ... (vezi toată discuția)