avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna cumul de functii

Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 1 Martie 2015
Codul muncii
rt. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Cumul de functii presupune ca un salariat indeplineste mai multe functii.

Cumulul de functii este reglementat de articolul 35 din Codul muncii care prevede dreptul oricarui salariat de a munci in baza unor contracte individuale de munca cumulate. Pentru fiecare contract individual de munca incheiat , salariatul va beneficia de salariu corespunzator, precum si de drepturile aferente postului ocupat.

Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Cumulul de functii este posibil atat in sectorul bugetar, cat si in sectorul privat.
Si puteti sa-mi spuneti care sunt acele incompabilitati. Va multumesc
Incompatibilitatile sunt prevazute in acte normative numai pentru sectorul bugetar - functionari publici.

Pentru sectorul privat acestea pot fi mentionate in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem bugetar - angajat cu o norma si jumatate ContSters301050 ContSters301050 Ca angajat in functia de magazioner la o unitate scolara se poate sa mai aiba jumatate de post in functia de pedagog? (vezi toată discuția)
Plata cu ora andreea1181 andreea1181 Cate contracte de munca pe durata determinata, la plata cu ora pot avea legal???? Exista vreo limitare?? Daca da care este pedeapsa??? (vezi toată discuția)
Garantie gestionar lacramioaradoroftei lacramioaradoroftei Eu sunt laborant chimist, pe langa functia asta sunt si gestionar la aceeasi firma, s-ar putea ca sa imi mareasca salariul exact cu suma care mi se opreste pt ... (vezi toată discuția)