avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un singur CIM dar cu 2 functii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un singur CIM dar cu 2 functii?

Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT COMERCIAL si GESTIONAR? Problema e un pic mai complexa... si daca se poate rezolva asa, nu as vrea sa va rapesc prea mult timp cu detalierea ei.

Art. 35. [cumulul de funcţii] din codul muncii spune ca:
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Din art. de mai sus eu inteleg ca se poate face cumul de functii la acelasi angajator, dar NU in baza aceluiasi CIM. Ma insel?

In cazul in care nu ma insel... aveti o solutie in acest sens?
Cum pot sa il fac pe reprezentantul de vanzari responsabil de marfa pana in momentul in care ajunge la client?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 11 Februarie 2009
Simplu...ii dati si gestiunea in atributii
Este admisibil cumulul de funcţii la acelaşi angajator, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. De regulă, cumulul se realizează prin încheierea unor contracte de muncă pentru fiecare functie in parte. Insa exista si posibilitatea acordarii uniui spor la salariul pentru cei care cumuleaza mai multe functii - pentru exercitarea şi a unei alte funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite.
daniela_circiumaru a scris:

Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT COMERCIAL si GESTIONAR? Problema e un pic mai complexa... si daca se poate rezolva asa, nu as vrea sa va rapesc prea mult timp cu detalierea ei.

Art. 35. [cumulul de funcţii] din codul muncii spune ca:
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Din art. de mai sus eu inteleg ca se poate face cumul de functii la acelasi angajator, dar NU in baza aceluiasi CIM. Ma insel?

In cazul in care nu ma insel... aveti o solutie in acest sens?
Cum pot sa il fac pe reprezentantul de vanzari responsabil de marfa pana in momentul in care ajunge la client?

Va multumesc anticipat!

Inspectorii de la ITM, nu sunt de acord cu incheierea a doua contracte de munca la un singur angajator, prevalandu-se de acest art.3.Cum o fi?!
Va multumesc foarte frumos pentru interesul acordat!
daniela_circiumaru a scris:

Va multumesc foarte frumos pentru interesul acordat!

Pentru putin si altadata cu placere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un singur contract individual de munca pentru 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)
Schimbarea postului in aceeasi institutie tudor1973 tudor1973 Buna ziua! In primul rand doresc sa va multumesc mult pentru raspunsurile prompte primite la toate solicitarile. Sunt angajat la o primarie comunala in functia ... (vezi toată discuția)
Spor cumul de functii IARCA IZABELA IARCA IZABELA sunt in sistemul bugetar si intreb daca pot beneficia de spor cumul de functii si cat este procentul. (vezi toată discuția)