Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT COMERCIAL si GESTIONAR? Problema mea e un pic mai complexa... si daca se poate rezolva asa, nu as vrea sa va rapesc prea mult timp cu detalierea ei.
Art. 35. [cumulul de funcţii] din codul muncii spune ca:
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Din art. de mai sus eu inteleg ca se poate face cumul de functii la acelasi angajator, dar NU in baza aceluiasi CIM. Ma insel?
Va multumesc anticipat!
in mod legal trebuie 2 cim diferite, insa multi angajatori intocmesc un act aditional la cim.
iar in cazul in care (posibil) se ajunge in instanta, acest act aditional este valabil (am avut o speta de acest gen in care am invocat faptul ca nu s a intocmit CIM diferit pt cumul de functii, insa instanta a consederat ca actul aditional valabil)
Un salariat pote avea un singur CIM dar poate detine 2 functii prin cumul si sa primeasca un spor pentru cumul de functii.
In mod concret ,pentru exemplul dat ,se poate considera ca nici nu exista 2 functii astfel ca un reprezentant comercial poate detine gestiunea produselor pe care le comercializeaza
Se poate completa fisa postului cu atributii pentru indeplinirea si a unei alte functii. Pentru aceasta se acorda un spor la salariu, negociat cu angajatorul.
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri...
Cei de la ITM nu vor sa inregistreze un astfel de act aditional. Pur si simplu mi s-a spus ca nu se poate asa ceva. Nu as vrea sa "ii deranjez" dar cum as putea obtine "ceva in scris" de la ei(care sa cuprinda eventual si temeiul legal). Numai printr-o notificare depusa la secretariat?
Faceti-le o adresa si vedeti ce raspuns primiti.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.