avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulul de functii in aceeasi unitate pt. personalul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulul de functii in aceeasi unitate pt. personalul contractual

Buna Seara!

As vrea sa stiu daca la personalul contractual este permis cumulul de functii in aceeasi unitate si prin ce acte normative este reglementat acest lucru(de exemplu daca in cadrul aceleiasi institutii o persoana poate fi si economist si cercetator).

Am luat cunostinta ca la functionarii publici acest lucru este posibil din ultimile modificari referitoare la plata orelor suplimentare pt. acestia, mai precis ca nu se poate face pt. cei cu cumul de functii in aceeasi unitate, la functia cumulata.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:00, 2 Ianuarie 2010
Codul muncii in art. 35 permite acest cumul si nu interzice expres cumulul de fuunctii la acelasi angajator
Este admisibil cumulul de funcţii la acelaşi angajator, atât în sectorul public (excepţie facand situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii), cât şi în sectorul privat.
Temeiul legal vi l-a spus colegul nostru .
Din textul art. 35 alin. (3) Codul Muncii pare să rezulte că nu este admisibil cumulul de funcţii la acelaşi angajator. :hm: Si nici nu este clar nicaieri scris ca este permis acest lucru.

Oricum, as vrea sa stiu daca este stipulat in vreo lege referitoare la personalul contractual interzicerea cumulului in aceeasi unitate
1. Din Codul muncii:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

2. Daca nu este specificat ca se pot incheia mai multe CIM la acelasi angajator, de unde deduceti dvs. ca nu se poate? Daca legea nu distinge de ce vreti dvs. sa faceti aceasta distinctie?
Odette Marinache a scris:

Din textul art. 35 alin. (3) Codul Muncii pare să rezulte că nu este admisibil cumulul de func�ii la acela�i angajator. :hm: Si nici nu este clar nicaieri scris ca este permis acest lucru.

Oricum, as vrea sa stiu daca este stipulat in vreo lege referitoare la personalul contractual interzicerea cumulului in aceeasi unitate

Nu este chiar asa cum sustineti dvs ... acolo unde legea nu prevede , nici noi nu avem voie sa distingem :)
Legea permite cumulul de functii ... daca se dorea sa se interzisa acest lucru, atunci legiuitorul ar fi introdus un nou articol / alineat in Codul muncii referitor la aceasta interdictie.

Alte discuții în legătură

Schimbarea felului muncii Radamante Radamante In ce conditii poate fi modificat \\"felul muncii unui angajat\\"? Am gasit : Codul Muncii,Art. 48. Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)
Cumul de functii in institutie publica gabituica gabituica Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a ... (vezi toată discuția)