avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfasurare activitate la alt angajator pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfasurare activitate la alt angajator pe perioada unui CIM fara plata

Buna ziua. Stie cineva daca este legal ca pe perioada unui CIM fara plata ( sa zicem 6 luni, la cererea salariatului), salariatul are voie/dreptul sa se angajeze cu CIM pe perioada determinata la o alta firma( in tara sau strainatate). Afecteaza acest al doilea contract de munca calitatea de angajat la prima institutie ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:12, 9 Martie 2010
Buna ziua ! Prevederile art. 35 din Legea nr. 53/2003 - codul muncii- , sunt :
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Procedati in consecinta .
Presupun ca dvs ati solicitat de la angajato un concediu fara plata de 6 luni. Asta ca sa se inteleaga situatia, ptr ca notiunea de CIM fara plata nu exista.
Ptr aceasta perioada de 6 luni, dvs aveti contractul individual de munca (adica CIM) suspendat.

Faptul ca v-ati gasit de lucru la un alt angajator ptr aceasta perioada nu are nici o importanta.
Dvs puteati sa fiti angajat la firma 2 chiar daca nu ati fi fost in concediu fara plata la firma 1. Adica, puteti sa activati la 2 firme fara nici o problema. Ptr ca legea permite cumulul mai multor contracte de munca. De dvs depinde cu ce norma puteti sa lucrati pe fiecare din ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii paula2078 paula2078 Buna ziua, Am o rugaminte si anume daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: Am revenit din concediu de crestre copil de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Pot avea 2 contracte de munca in acelasi timp? Adina Haiduc Adina Haiduc Se poate sa am 2 contracte de munca active a cate 8 ore pe zi in acelasi timp? Am inceput sa lucrez la firma B in 12.06.06 - in acelasi timp am ramas cu ... (vezi toată discuția)