avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea 2 contracte de munca in acelasi timp?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea 2 contracte de munca in acelasi timp?

Se poate sa am 2 contracte de munca active a cate 8 ore pe zi in acelasi timp?
Am inceput sa lucrez la firma B in 12.06.06 - in acelasi timp am ramas cu contract activ la firma A pana la 31.08.2007, perioada impartita astfel:
- de la 12.06.06 pana la 31.08.06 in concediu de odihna, timp in care am primit salariu si am platit contributii la stat la ambele locuri de munca
- de la 01.09.06 pana la 31.08.07 am avut concediu fara plata la vechiul loc de munca, firma A.
Am vorbit la firma B la care m-am angajat in 12.06.06 si mi s-a spus ca nu e nicio problema atat timp cat pot sa dovedesc ca s-au platit contributiile la stat.
Cum se opereaza in cartea de munca?
Cum e privita situatia dpdv legal? Unde as putea sa ma interesez?
Multumesc foarte mult de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:54, 18 Martie 2009
In conformitate cu prevederile codului muncii:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

in consecinta , puteti avea 2 CIM cu timp de 8 ore, daca dumneavoastra faceti fata sa munci la ambele locuri de munca si va realizati norma de munca.
Carnetul de munca este tinut de firma unde se exercita functia pe care salariatul o considera de baza, iar celalalt angajator va emite adeverinta care sa dovedeasca vechimea in aceea unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte individuale de munca ramona1986 ramona1986 un angajat poate avea doua CIM la doua societati diferite cu program de 8 ore pe zi? (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca gabi1 gabi1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial simonna38 simonna38 BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA SUNT IN SOMAJ TEHNIC POT SA LUCREZ 4 ORE PE ZI CU CONTRACT CU TIMP PARTIAL ? AS DORI UN MODEL DE CONTRACT CU TIMP PARTIAL ... (vezi toată discuția)