avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT CU TIMP PARTIAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT CU TIMP PARTIAL

BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA SUNT IN SOMAJ TEHNIC POT SA LUCREZ 4 ORE PE ZI CU CONTRACT CU TIMP PARTIAL ? AS DORI UN MODEL DE CONTRACT CU TIMP PARTIAL MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 25 Octombrie 2011
1. Codul muncii va da voie sa aveti mai multe locuri de munca in acelasi timp:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Este acelasi model de CIM numai ca la "H.Durata muncii" se completeaza pct.2 "O fractiune de norma de... ore pe zi".
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Un model de c.i.m. cu timp partial gasiti aici :
[ link extern ]
Inca ceva
am contract individual de munca unde lucrez 8 ore dimineata si am si pfa lucrez cam 2 ore pe zi dupamasa , trebuie sa platesc pt amandoua cas , pensii , somaj ?
simonna38 a scris:

Inca ceva
am contract individual de munca unde lucrez 8 ore dimineata si am si pfa lucrez cam 2 ore pe zi dupamasa , trebuie sa platesc pt amandoua cas , pensii , somaj ?


Da, pentru fiecare c.i.m. incheiat se vor plati contributiile sociale si impozitul pe venit ...


) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
da dar functia mea de baza este acolo unde lucrez 8 ore , si platesc acolo cas, pensii , somaj , da cu impozitul pe venit sunt de acord dar cu celelalte nu

Alte discuții în legătură

Cumul functii amramos amramos un angajat poate incheia cu acelasi angajator 2 contracte de munca? Are un contract cu 8 ore /zi.Poate incheia un contract cu 4 ore/zi pe alta functie? (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters61018 ContSters61018 Buna dimineata, O persoana poate detine simultan doua contracte individuale de munca??? (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial tampau gabriela tampau gabriela Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe ... (vezi toată discuția)