avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul functii

un angajat poate incheia cu acelasi angajator 2 contracte de munca? Are un contract cu 8 ore /zi.Poate incheia un contract cu 4 ore/zi pe alta functie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 7 Septembrie 2010
Buna dimineata !
Cumulul de functii este permis , chiar si la acelasi angajator , cu respectarea regimului incompatibilitatilor prevazute de lege .
Iata prevederile art.35 Codul muncii :
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
amramos a scris:

un angajat poate incheia cu acelasi angajator 2 contracte de munca? Are un contract cu 8 ore /zi.Poate incheia un contract cu 4 ore/zi pe alta functie?


Da, se poate incheia un c.i.m. cu timp partial cu acelasi angajator in conditiile in care mai are incheiat un c.i.m. cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu timp partial simonna38 simonna38 BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA SUNT IN SOMAJ TEHNIC POT SA LUCREZ 4 ORE PE ZI CU CONTRACT CU TIMP PARTIAL ? AS DORI UN MODEL DE CONTRACT CU TIMP PARTIAL ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters61018 ContSters61018 Buna dimineata, O persoana poate detine simultan doua contracte individuale de munca??? (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial tampau gabriela tampau gabriela Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe ... (vezi toată discuția)