avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp partial

Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe societati ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 31 Decembrie 2010
Un contract de munca cu timp partial nu poate avea o durata de 40 de ore pe saptamana, ci inferioara acestei cifre. Puteti incheia contracte diferite, la angajatori diferiti, atat vreme cat nu incalcati alte norme legislative .
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Sorin Farcas, Consilier juridic
1. Codul muncii spune:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Puteti sa aveti cate CIM puteti duce, cu timp normal sau partial, legea nu limiteaza.
tampau gabriela a scris:

Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe societati ?
Va multumesc .


Da, se poate angaja o persoana cu mai multe c.i.m. (in acest sens, se exprima art.35 C.mun) ... nu exista o limitare a numarului de ore lucrate la mai multe societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca gabi1 gabi1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada ... (vezi toată discuția)
Al doilea c.i.m Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. O persoana angatata cu c.i.m. pt. 8 ore la o firma, poate incheia inca un c.i.m. pt. 4 ore la o alta societate? Multumesc (vezi toată discuția)
Durata legala a timpului de lucru rrramor rrramor Daca un angajat are un CIM de 8 ore si doreste sa presteze si alte activitati in afara timpului de lucru, la alte companii,pe baza de contract, care este ... (vezi toată discuția)