avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada nedeterminata , 8 ore/zi, la o alta societate ?

Multumesc mult pentru raspuns.
Sa aveti o zi buna !
Cel mai recent răspuns: gabi1 , utilizator 21:19, 4 Martie 2009
Da, este legal. Legiuitorul nu ne limiteaza la un anumit numar de contracte de munca pe care le putem incheia iar daca dvs, ca si angajator considerati ca persoana respectiva poate avea randament stiind ca mai lucreaza si in alta parte, este in regula.
Angajatul va trebui sa va declare in scris functia pe care o considera de baza.

Art 35, Codul muncii:
"Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte ndividuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute
incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul
unde exercită funcţia pe care o consideră de bază."
gabi1 a scris:

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada nedeterminata , 8 ore/zi, la o alta societate ?

Multumesc mult pentru raspuns.
Sa aveti o zi buna !


Este admisibil cumulul de funcţii la acelaşi angajator sau la angajatori diferiti, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru ambele raspunsuri.
Sa va mearga bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial tampau gabriela tampau gabriela Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe ... (vezi toată discuția)
Cumul functii amramos amramos un angajat poate incheia cu acelasi angajator 2 contracte de munca? Are un contract cu 8 ore /zi.Poate incheia un contract cu 4 ore/zi pe alta functie? (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca petra bara petra bara un salariat cu CIM pe durata nedeterminata,norma intreaga 8 ore/zi,la o societate cu capital de stat poate sa lucreze cu CIM norma intreaga si la o alta ... (vezi toată discuția)