Buna ziua,
Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, iar aceasta doreste sa imi cedeze mie intreaga avere, problema fiind ca ea are doi copii, tatal meu si unchiul meu, iar cel din urma nu este de acord cu acest lucru, ar putea sa imi cedeze decat partea ei din avere? Sau acest lucru nu este posibil decat dupa ce se deschide succesiunea si dupa ce se imparte mostenirea intre frati si bunica mea? Mentionez de asemenea ca tatal meu a adus imbunatatiri caselor, de foarte multe ori i-a dat de asemenea si bani unchiului meu, dar din pacate nu are niciun act, decat martori, a fost vandut de asemenea si un teren ai caror bani jumatate i-au fost dati unchiului meu.
As dori sa stiu care este procedura ce trebuie urmata, un pret al acesteia, cum pot rezolva problema.
Multumesc mult!
sulta respectiva a fost platita, chitantele au fost depuse la judecatorie insa din nu stiu ce motiv nu s-a scazut sulta respectiva.
chitantele au fost depuse la judecatorie dupa partaj si ma intereseaza ce procedee juridice trebuie sa urmez
daca trebuie sa formulez o actiune in instanta imi puteti spune is mie cum ar trebui facuta?!
m-ar interesa de asemenea daca chitantele sunt xerox si ele nu mai exista in arhiva cec-ului daca acestea au vreo valoare juridica sau sunt considerate nule?
mentionez ca chitantele care fac dovada platii respective au fost date avocatului urmAND ca acesta sa le depuna la judecatorie...avocatul impreuna cu tot completul de judecata au decedat si nu stiu exact ce s-a intamplat
va multumesc
daca fosta sotie nu este de acord cu declaratia notariala mai exista si alte cai??
in arhiva cec-ului nu mai exista chitantele respective. Sulta a fost platita dupa ce s-a terminat partajul iar chitantele au fost depuse la judecatoria Craiova in original iar singurul mod prin care se mai poate confirma plata sunt doar copiile xerox pe care eu le detin
va multumesc
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez:
In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu apartamentul si dansei sa-i platesc suma de 45 688-voloarea sumei de la vremea aceea-,eu am facut aceste plati am si depus chitantele ca proba la judecatarie,dar in anul 2009 cand am facut intabularea dreptului de proprietate si infiintarea cartii funciare am aflat ca sulta aceasta inca exista.
Am cautat copiile chitantelor platii la CEC catre fosta mea sotie si am constat ca inca le mai am(sunt insa doar copii xerox) lipsindu-mi doar una dintre acestea in valore de 1787 la vremea aceea.
Ce pot face in aceste conditii?Ce procedura trebuie sa urmez pentru a dovedi plata sultei respective?
Multumesc frumos!