avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Bakty1975

Activitate Bakty1975

Buna ziua,
Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) care nu a avut niciodata activitate comerciala si al carei sediu social a expirat din aprilie 2018. Societatea a fost suspendata incepand cu data de 28.03.2018 si pana la data de 27.03,2021, dar nu s-a mai formulat nici o cerere privind reluarea activitatii sau prelungirea suspendarii.

In cat timp se poate radia din oficiu firma? Trebuie facute demersuri in acest sens? Am inteles ca procedura normala presupune reluarea activitatii, schimbarea de sediu si refacerea actului constitutiv, dar nu doresc demararea acestor proceduri.

Va multumesc!
Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajute cineva de pe aici (un avocat in speta) cu privire la retrocedarea unor terenuri care au apartinut bunicilor mei, pentru care detinem acte de vanzare-cumparare inregistrate la judecatoria constanta, dar care, cu toate demersurile facute de un unchi al meu (ca imputernicit al bunicii la vremea respectiva), nu au ajuns in proprietatea celor in drept. Cei in drept sunt 4 mostenitori, (doua fete si doi baieti) dintre care trei (un baiat si doua fete) m-au imputernicit pe mine (prin procura notariala) pentru rezolvarea acestei probleme. Mentionez ca in trecut au fost depuse solicitari de retrocedare in termen, dar raspunsul la aceste solicitari a fost negativ (in sensul ca nu exista persoana respectiva, nu are terenuri, etc.). Solicit in acest sens sprijin juridic (un avocat specializat in retrocedari, din cadrul baroului Constanta). Va multumesc!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care nu am gasit raspuns pe nicaieri. Sunt angajat bugetar si am cont la o banca, la care mai am si 2 credite, respectiv un card de credit. Ca urmare a faptului ca nu am putut plati tot ceea ce datoram bancii, m-am trezit ca mi s-a oprit de catre banca mai bine de 75% din venituri, reprezentand restante de plata la aceste crdite respectiv card de credit. Oprirea din salariu s-a efectuat inaintea datei specificate ca termen limita de plata, conform instiintarii de plata primite. Mai mult decat atat, banca a blocat contul, ceea ce a dus la imposibilitatea de a achita alte cheltuieli catre alti beneficiari. Angajatorul nu a fost instiintat cu privire la aceasta poprire, poprirea facandu-se direct de catre banca. Doresc sa stiu care este cuantumul maxim prevazut legal de poprire de acest gen, si daca banca avea dreptul de a opri intreaga suma, fara sa instiinteze angajatorul.Banca poate sa-mi retina intregul salariu? Va multumesc anticipat pentru ajutor!