Bakty1975 a scris:
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care nu am gasit raspuns pe nicaieri. Sunt angajat bugetar si am cont la o banca, la care mai am si 2 credite, respectiv un card de credit. Ca urmare a faptului ca nu am putut plati tot ceea ce datoram bancii, m-am trezit ca mi s-a oprit de catre banca mai bine de 75% din venituri, reprezentand restante de plata la aceste crdite respectiv card de credit. Oprirea din salariu s-a efectuat inaintea datei specificate ca termen limita de plata, conform instiintarii de plata primite. Mai mult decat atat, banca a blocat contul, ceea ce a dus la imposibilitatea de a achita alte cheltuieli catre alti beneficiari. Angajatorul nu a fost instiintat cu privire la aceasta poprire, poprirea facandu-se direct de catre banca. Doresc sa stiu care este cuantumul maxim prevazut legal de poprire de acest gen, si daca banca avea dreptul de a opri intreaga suma, fara sa instiinteze angajatorul.Banca poate sa-mi retina intregul salariu? Va multumesc anticipat pentru ajutor!
poprire fara incuviintarea judecatorului nu se poate face. verificati contractele, vedeti ce accepturi ati dat bancii. daca banca n-are permisiunea dvs. de a "umbla" in contul de salariu, nu are nici incuviintarea de executare silita (care oricum, daca ar exista, nemaifiind popriri, nu poate depasi 1/3 din salariul net), sesizati politia/procuratura pentru furtul banilor din cont.