avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate teuton

Activitate teuton

Răspuns la discuția copil infiat dorit inapoi
Stimate domn Petre, problema vizitelor nu s-a pus niciodata, din moment ce amandoi ne viziteaza periodic. Potentialul tata vrea in schimb copilul, pe care, drept vorbind, l-a iubit de la inceput, dar nu l-a acceptat ca fiind al lui.
Deci sa inteleg ca n-ar trebui sa ne facem griji prea mari?
Buna ziua,


Acum 7 ani, eu si sotia am infiat legal copilul unei rude. Mama copilului avea numai 18 ani, fara mari posibilitati financiare de-a creste copilul, si nu stia exact cine ii era tata (a fost co conjunctura mai ciudata)l. Am mers impreuna la judecatorie, si a dat renuntare, iar noi l-am infiat.
Acum este casatorita cu un vechi prieten, care crede ca e tatal copilului, si sincer, se pare ca are destule sanse sa fie asa. La momentul respectiv, el n-a dat nici o declaratie cum ca ar fi sau nu de acord cu procesul de infiere, si nici nu apare in certificatul de nastere al copilului - la "tata" nu este trecut nimic. Acum, din cate am inteles, vrea copilul inapoi cu totul, inclusiv cu numele. Noi nu suntem pregatiti sa renuntam, mai ales ca avem posibilitati mai mari decat ei, si putem sa-i oferim mai multe copilului. El ne ameninta cu un proces, iar mama copilului - cea naturala - incearca sa nu se amestece prea mult in astfel de discutii.

Ce sanse reale are? Dupa atata timp in care am investit timp, bani si sentimente in acest copil, ni-l poate lua, eventual bazandu-se pe un test ADN? Exista vreo clauza pe undeva prin dreptul familiei/civil? Noi n-am gasit nimic, si nici nu suntem dispusi sa renuntam asa usor. Cum ne poate ataca el si cum ne putem apara noi?

Daca aveti vreun sfat pentru noi, l-am aprecia enorm.


Cu stima,
FR&A
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
am mers si la notar, domnule athe. am mers chiar la mai multi. si in mod evident, fiecare are o alta viziune. iar eu incerc sa-mi dau seama daca sunt bunuri comune, sau avand in vedere aportul fiecaruia la sumele respective, pot fi considerate bun propriu...
in urma mortii tatalui meu, trebuie inceput procesul de succesiune. problemele apar:
1. in biroul tatalui meu, in prezenta colegilor sai, am gasit o suma de bani cash, ridicati prin proces verbal si sub semnatura. din cate inteleg, aceasta suma de bani ar trebui sa intre in masa succesorala, numai ca aportul cuvenit fiecarui mostenitor inca nu mi-e clar. fiind bun propriu, chiar daca este dobandit in timpul casatoriei, n-ar trebui sa revina sotiei 2/8, iar copiilor restul?
2. in momentul decesului, defunctul, tatal meu, era titularul unui cont bancar. la cateva zile dupa deces, beneficiind de imputernicirea acordata in timpul vietii, sotia defunctului, mama mea, a retras acei bani si i-a depus intr-un alt cont, devenind astfel titular, si scotandu-i de sub incidenta succesorala. se poate face ceva in aceasta privinta? daca da, fiind tot bun propriu al decedatului, nu se aplica aceleasi cote-parte de mai sus?
3. salariile aferente pe ultima luna de serviciu (vorbim de sume insemnate) n-ar trebui sa intre si ele sub incidenta masei succesorale, in aceleasi procente de mai sus?

in speranta ca veti avea bunavointa sa faceti putina lumina in mintea mea intunecata, va multumesc anticipat.