in urma mortii tatalui meu, trebuie inceput procesul de succesiune. problemele apar:
1. in biroul tatalui meu, in prezenta colegilor sai, am gasit o suma de bani cash, ridicati prin proces verbal si sub semnatura. din cate inteleg, aceasta suma de bani ar trebui sa intre in masa succesorala, numai ca aportul cuvenit fiecarui mostenitor inca nu mi-e clar. fiind bun propriu, chiar daca este dobandit in timpul casatoriei, n-ar trebui sa revina sotiei 2/8, iar copiilor restul?
2. in momentul decesului, defunctul, tatal meu, era titularul unui cont bancar. la cateva zile dupa deces, beneficiind de imputernicirea acordata in timpul vietii, sotia defunctului, mama mea, a retras acei bani si i-a depus intr-un alt cont, devenind astfel titular, si scotandu-i de sub incidenta succesorala. se poate face ceva in aceasta privinta? daca da, fiind tot bun propriu al decedatului, nu se aplica aceleasi cote-parte de mai sus?
3. salariile aferente pe ultima luna de serviciu (vorbim de sume insemnate) n-ar trebui sa intre si ele sub incidenta masei succesorale, in aceleasi procente de mai sus?
in speranta ca veti avea bunavointa sa faceti putina lumina in mintea mea intunecata, va multumesc anticipat.
am mers si la notar, domnule athe. am mers chiar la mai multi. si in mod evident, fiecare are o alta viziune. iar eu incerc sa-mi dau seama daca sunt bunuri comune, sau avand in vedere aportul fiecaruia la sumele respective, pot fi considerate bun propriu...