avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate miratul

Activitate miratul

Răspuns la discuția EXTRAS DE CONT / FISA DE CLIENT
Exista un ordin al ministerului finantelor, aparut la inceputul anului 2007, o data cu intrarea in UE prin care facturile pot fi emise de catre fiecare institutie in parte (nu mai sunt obligatorii cele tiparite, inseriate si numerotate). In acel orid, al carui numar imi scapa acum, este specificat foarte clar ca aceste facturi pot circula si fara semnatura si stampila.
Daca voi gasi acest ordin, am sa revin cu specificatii.
Bafta!
Răspuns la discuția Penalitati
Penalitati sunt una, dobanda alta.
Cititi contractul si vedeti daca sunt prevazute si penalitati de intarziere la plata, in ce procentsi de cand se pot calcula (imediat din urmatoarea zi a datei scadente a platii, dupa un anui timp etc.).
Daca nu, atunci nu puteti calcula aceste penalitati.
Dobanda este o alta problema. Se ia ca referinta dobanda BNR, si se calculeaza lunar.
Spor la treaba
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula ca un contract comercial intre doua parti sa poata avea 2 numere de inregistrare, numere date de catre aceeasi parte?
Concret, in momentul in care s-a incheiat acest contract a primit un numar de inregistrare si trecut intr-un registru special. Pe parcursul anului au mai fost incheiate si alte contracte, ele primind in continuare urmatoarele numere, cronologic.
In acelasi timp, o parte dintre celelalte contracte existente au fost reziliate, din diverse motive.
O data cu trecerea in urmatorul an, s-a efectuat actualizarea acestui registru numai cu acele contracte in derulare, ele primind cu aceasta ocazie un alt numar, ce a fost trecut si pe suportul tiparit (contractul pe hartie). Este normal?
exemplu: in anul 2009 a fost incheiat un contract si a primit numarul 33/2009, iar pana la sfarsitul anului s-au reziliat contractele cu numarul 27/2009 si 12/2009.
La inceputul anului 2010 s-a procedat la actualizarea registrului special numai cu acele contracte in derulare, astfel ca acel contract cu numarul 33/2009 are acum si numarul 31/2010. Este totul absolut corect?
Eu sunt doar secretara la o firma si nu cred ca este in regula cum s-a procedat.
Astept cu interes si nerabdare o lamurire din partea dvs. Multumesc anticipat.