avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati

Va rog sa-mi ziceti cum se calculeaza penalitatile de intarziere a platii unei facturi, prin care o firma a achizitionat de la o alta firma anumite bunuri, dar intarzie sa le plateasca. am inteles ca dobanda este stabilita de BNR ??? cum pot face calculul???

multumesc
Cel mai recent răspuns: miratul , utilizator 10:39, 19 Octombrie 2010
Penalitati sunt una, dobanda alta.
Cititi contractul si vedeti daca sunt prevazute si penalitati de intarziere la plata, in ce procentsi de cand se pot calcula (imediat din urmatoarea zi a datei scadente a platii, dupa un anui timp etc.).
Daca nu, atunci nu puteti calcula aceste penalitati.
Dobanda este o alta problema. Se ia ca referinta dobanda BNR, si se calculeaza lunar.
Spor la treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala in contractele civile ana*maria ana*maria buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat. in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala herculeroco herculeroco Salut! As dori sa dau in judecata o firma care nu mi-a platit mai multe cantitati de marfa pe care le-am livrat. Vreau sa cer si penalitati de intarziere, dar ... (vezi toată discuția)