avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dobanda legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dobanda legala

Salut! As dori sa dau in judecata o firma care nu mi-a platit mai multe cantitati de marfa pe care le-am livrat. Vreau sa cer si penalitati de intarziere, dar nu am un contract ci doar comenzile respective si nu se face referire la penalitati. Exista o dobanda legala pe care sa o cer?
Cel mai recent răspuns: anna2000 , utilizator 15:42, 12 Februarie 2010
in acest caz dobinda legala este cea comunicata de BNR. verificati la Statistica cit este cuantumul ei si faceti calculul de la data scadentei facturii pentru fiecare perioada in parte.
Inaintati o cerere Institutului National de Statistica pentru comunicarea indicelui de consum pentru perioada care va intereseaza , apoi calculati penalitatile de la data scadenta a fiecarei facturi.
dobanda legala in materie comerciala = rata dobanda referinta bnr, publicata lunar in monitor si pe care o gasesti si pe site-ul bnr
vezi OG 9/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala victotad victotad am o rugaminte f mare.....trebuie sa dau un debitor in judecata pt neplata la scadenta a unor sume...dar in contractul incheiat nu se precizeaza nimik ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala in contractele civile ana*maria ana*maria buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat. in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)