avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calcul dobanda legala in contractele civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calcul dobanda legala in contractele civile

buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat.
in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza scazand din dobanda de referinta a BNR 20 de procente.
dar cum voi calcula aceasta dobanda cand este vorba despre un contract de prestari servicii, in urma caruia exista mai multe sume restante - facturi neachitate , fiecare scadente in luna ulterioara, toate din anul 2007? cum voi aplica dobanda pentru sumele din 2007? iar apoi pentru anii 2008-2009?
va rog mult dati-mi un sfat.
va multumesc frumos
dobanda de referinta o gasiti pe site bnr, pt fiecare luna in parte ...

pt fiecare transa de plata restanta se calculeaza separat penalizarile de intarziere la plata, fiind vorba despre un nr de zile diferit
dobanda de referinta o am...problema mea este la calculare...efectiv calcularea dobanzii pentru anii acestia, daca spre exemplu prima factura avea scadenta in 30 martie 2007, si urmatoarele in mod asemanator la intervale diferite de timp, in luni succesive 8-| of ce m-am impotmolit...:sorry:
numai un expert contabil iti poate da o informatie corecta.
Buna ziua,
Nu va trebuie niciun expert contabil, asta daca cunoasteti sa efectuati operatiile de baza: inmultire-impartire-adunare-scadere. Dobanda ori penalitatile se calculeaza si se percep pe fiecare zi de intarziere, raportate la dobanda legala corespondenta fiecarei luni. Este ceva de lucru, dar se poate fara sa cheltuiti bani aiurea, doar cu un calculator, un creion si o foaie de hartie...
ana*maria a scris:
dobanda de referinta o am...problema mea este la calculare...efectiv calcularea dobanzii pentru anii acestia, daca spre exemplu prima factura avea scadenta in 30 martie 2007, si urmatoarele in mod asemanator la intervale diferite de timp, in luni succesive 8-| of ce m-am impotmolit...:sorry:

Buna ziua,
Calculul se poate face f. usor daca folosti aplicatia "EXCEL" Office Windows sau ceva asemanator (open source).
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al dobanzii legale monicaelenastan monicaelenastan Buna seara, As dori sa stiu cum as putea calcula dobnada legala intr-o somatie de plata pentru o suma restanta. Formula de calcul pe care o stiu este : suma ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. instanta de judecata a decis ca fostul angajator sa plateasca drepturile salariale restante in suma de 1.000 lei actualizata cu coeficientul de ... (vezi toată discuția)